Κάνει να τρως σταφίδες κάθε μέρα ή όχι;

Οι σταφίδες αξίζουν μία θέση στην καθημερινή σου διατροφή αρκεί να τηρείται το μέτρο στην κατανάλωσή τους.

Κάνει να τρως σταφίδες κάθε μέρα ή όχι;

Γυναίκα κρατά μπολ με σταφίδες.

Bigstock

Οι σταφίδες είναι γλυκές, χορταστικές και κάνουν καλό στην καρδιά. Μπορείς να τις βάλεις στα δημητριακά, σε σαλάτες ή να τις φας και σκέτες ως σνακ.

Πολλοί τις αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυσικά σάκχαρα, ωστόσο τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν είναι λόγος να τα εντάξεις στη διατροφή σας.

Σταφίδες: Η διατροφική αξία

¼ φλιτζάνι σταφίδες περιέχει:

  • Θερμίδες: 120 kcal
  • Πρωτεΐνη: 1 g
  • Συνολικά λιπαρά: 0 g
  • Υδατάνθρακες: 32 g
  • Φυτικές ίνες: 2 g
  • Σάκχαρα: 26 g
  • Κάλιο: 298 mg
  • Ασβέστιο: 25 mg
stafides-paidia.jpg

Σταφίδες μέσα σε ποτήρι.

Τα οφέλη

Περιέχουν φυτικές ίνες και προάγουν την κινητικότητα του εντέρου

Οι σταφίδες είναι ένα αποξηραμένο φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά συνδυάζονται με βρόμη και σαλάτες και δίνουν ένα extra boost στην κινητικότητα του εντέρου. Επίσης, οι φυτικές ίνες προάγουν και την καρδιαγγειακή υγεία.

Αυξάνουν τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό

Οι σταφίδες είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις τα επίπεδα του καλίου στον οργανισμό σου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α., το κάλιο είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που εμπλέκεται στη συστολή των μυών, στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού και στην ισορροπία υγρών στο σώμα σας.

Βοηθούν στο να ακολουθείς γενικά μία πιο υγιεινή διατροφή

Έρευνες δείχνουν ότι τα σνακ με σταφίδες βοηθούν μακροπρόθεσμα στον έλεγχο του σακχάρου και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Επίσης, φαίνεται ότι τα άτομα που τρώνε συχνά σταφίδες, ακολουθούν γενικότερα μία πιο υγιεινή διατροφή.

koulourakia-stafides-vromi.jpg

Κουλουράκια με σταφίδες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σταφίδες σε σαλάταες, στα δημητριακά, σε συνταγές για σνακ ή να της φας και σκέτες.

Κάνει να τρως κάθε μέρα σταφίδες;

Η καθημερινή κατανάλωση σταφιδών σε σνακ ή και σκέτες δεν είναι απαγορευτική, αρκεί να τηρείται το μέτρο. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνεις θα αυξηθεί κατά πολύ και επίσης, η υπερκατανάλωση θα οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές λόγω της αυξημένης πρόσληψης καλίου, σακχάρου και φυτικών ινών.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved