Υγιεινός πράσινος χυμός με 10 υλικά που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό της οικογένειά σας

Ο χυμός που φτιάχνει η μαμά Καλομοίρα για τα παιδιά, την ίδια και τον σύζυγό της.

Υγιεινός πράσινος χυμός με 10 υλικά που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό της οικογένειά σας
Bigstock

Η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας. Όχι μόνο όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά ή να προσέξουμε το βάρος μας, αλλά για να ενισχύσουμε τη γενική μας υγεία.

Πολλές μητέρες καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με τα γεύματα. Όλα πρέπει να περάσουν από τα χέρια της μαμάς και φυσικά είναι ο μόνος άνθρωπος -αν μας ρωτάτε- που μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές επιλογές της οικογένειάς της αναπτύσσοντας και η ίδια υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε περισσότερο νερό, να κόψουμε τα λιπαρά και φυσικά να μαγειρεύουμε υγιεινά και φυσικά να φτιάχνουμε περισσότερα υγιεινά σνακ στα παιδιά μας.

Το ίδιο κάνει και η Καλομοίρα και αυτό θέλει να δείξει στις διαδικτυακές της φίλες που την ακολουθούν. Η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή είναι πράγματα που δεν βγάζει από την καθημερινότητά της και έχει μάθει και τα παιδιά της να κάνουν το ίδιο. (Δείτε εδώ ακόμη μια υγιεινή συνταγή της Καλομοίρας).

Αυτή τη φορά έδειξε πώς θα φτιάξετε έναν πράσινο χυμό με 10 ευεργετικά και με πολλά οφέλη, υλικά. Όπως αναφέρει και η ίδια στην αρχή του βίντεο, το φτιάχνει για τα παιδιά, την ίδια και τον σύζυγό της. Μάλιστα στο τέλος του βίντεο δείχνει και τον μικρό Δημήτρη, να τον απολαμβάνει.

ximos-kalomoira.JPG

«Αυτός είναι ο αγαπημένος μου πράσινος χυμός, με πολλά οφέλη. Δοκιμάστε τον καθημερινά και θα με ευχαριστείτε», έγραψε η Καλομοίρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok όπου δημοσίευσε το βίντεό με την εκτέλεση της συνταγής.

Τα οφέλη των υλικών

  • Σέλερι: Το σέλερι περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, B2 και Κ.
  • Σιτόχορτο:Το σιτόχορτο είναι πηγή καλίου, φυτικών ινών, βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Ε (άλφα τοκοφερόλη), βιταμίνης Κ, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης, βιταμίνης Β6, παντοθενικού οξέως, σιδήρου, ψευδάργυρου, χαλκού, μαγγανίου και σεληνίου. Το σιτόχορτο είναι επίσης πηγή πρωτεΐνης.
  • Κολοκυθάκια: Τα κολοκυθάκια περιέχουν υδατάνθρακες, μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο και βιταμίνες C, B1, B2, B3, B6, φυλλικό οξύ, β-καροτένιο και βιταμίνες E, D, K.
  • Αγγουράκια: Τα αγγουράκια περιέχουν υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, σάκχαρα, βιταμίνες όπως Α, Κ, C, νιασίνη, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, σελήνιο, ψευδάργυρο και είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε νερό.
  • Kale: Το kale αποτελείται από 84% νερό, 9% υδατάνθρακες, 4% πρωτεΐνη και 1% λίπος. Επιπλέον έχει βιταμίνη Κ, είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος και μαγγανίου. Επίσης είναι μια καλή πηγή θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, παντοθενικού οξέος, βιταμίνης Ε και αρκετών διαιτητικών μετάλλων, όπως σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.
  • Κόλιανδρο: Τα φύλλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Αν και οι σπόροι έχουν γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, παρέχουν όμως σημαντικές ποσότητες διαιτητικών ινών, ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο
  • Τζίντζερ: Στο τζίντζερ μπορεί κανείς να βρει βιταμίνες A, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B7, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β12 και βιταμίνη C. Εκτός από τις βιταμίνες και τις πρωτεϊνες έχει αρκετή περιέκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και φώσφορο.
  • Πορτοκάλι: Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε σε βιταμίνη C και σε λυκοπένιο. Αν όμως χρησιμοποιήσετε σαγκουίνια, η φυσική χρωστική ουσία που τους χαρίζει το κόκκινο χρώμα τους και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.
  • Κουρκουμάς: Στον κουρκουμά κανείς θα βρει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε, D, C, νιασίνη και τέλος μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο.

*πηγή θρεπτικών συστατικών: wikipedia

prasino-smoothie.jpg

Υλικά:

  1. 1 σέλερι
  2. 1 μικρό ματσάκι σιτόχορτο
  3. 1 μικρό κολοκυθάκι
  4. 1 αγγουράκι
  5. 1 φύλλο kale
  6. 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  7. 1 πράσινο μήλο
  8. λίγο τζίντζερ
  9. 1 πορτοκάλι
  10. 1/2 κ.τ.γ. κουρκουμά

Πώς θα τον φτιάξετε:

Βάλτε όλα τα υλικά σε έναν αποχυμωτή και αφού τον ετοιμάστε σουρώστε τον.

Κλείστε τον σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και πιείτε το εσείς και η οικογένειά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved