Διατροφή για μαμάδες: Κάψτε το λίπος της κοιλιάς τρώγοντας πορτοκάλια

  • Τα πορτοκάλια έχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς
  • Η διατροφική αξία των πορτοκαλιών
Διατροφή για μαμάδες: Κάψτε το λίπος της κοιλιάς τρώγοντας πορτοκάλια

Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C καθώς και σε άλλα ευεργετικά συστατικά ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.

Διατροφική αξία

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Γενικά τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι μόνο θρεπτικά αλλά βοηθούν να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας. Χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό συστατικό κάθε διατροφής που στοχεύει στην απώλεια βάρους.

portokali kai lipos stin koilia1

Πώς τα πορτοκάλια μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Τα πορτοκάλια είναι χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος της κοιλιάς.

Είναι επίσης χορταστικά και έχουν παρόμοια ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό με τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ. Σύμφωνα με έρευνα φαίνεται να είναι τέσσερεις φορές πιο χορταστικά από ένα κρουασάν και δύο φορές πιο χορταστικά από μια μπάρα με μούσλι.Τα πορτοκάλια μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό, γεγονός που τα καθιστούν μια υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα σνακ με πρόσθετα σάκχαρα που συμβάλλουν στην αύξηση βάρους.

Το θρεπτικό αυτό φρούτο ενισχύει επίσης την καλή υγεία του οργανισμού με διάφορους τρόπους - από τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιακών παθήσεων έως την υγεία των ματιών. Έρευνες δείχνουν ότι ένα πορτοκάλι περιέχει περισσότερες από 170 διαφορετικές φυτοχημικές ουσίες και πάνω από 60 φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

portokali kai lipos stin koilia2

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πορτοκάλια για απώλεια βάρους

Ενώ τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του βάρους, θα πρέπει να τα τρώτε με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Τα πορτοκάλια είναι εύκολο να ενσωματωθούν στη διατροφή, κάνοντας τη δίαιτα πιο εύκολη και υγιεινή. Μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, σε χυμό, σε smoothies ή σε σαλάτες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων αυξάνει την πληρότητα, με αποτέλεσμα να πεινάτε λιγότερο και να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με την κατανάλωση χυμών φρούτων.

portokali kai lipos stin koilia3

Το συμπέρασμα είναι ότι η κατανάλωση πορτοκαλιών από μόνη της δεν θα εξαφανίσει το λίπος - εκτός εάν κάνετε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης μιας καλής διατροφής και τακτικής άσκησης. Ωστόσο, τα πορτοκάλια ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής ενισχύουν την προσπάθειά σας να χάσετε τα επιπλέον κιλά αλλά και το λίπος.

Πηγή: timesnownews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved