Απώλεια βάρους: Μικροί στόχοι για το 2023 που θα σε κρατήσουν fit όλη τη χρονιά

Αυτά τα New Year’s resolution θα σε κρατήσουν σε φόρμα όλη τη χρονιά.

Απώλεια βάρους: Μικροί στόχοι για το 2023 που θα σε κρατήσουν fit όλη τη χρονιά
Bigstock

Νέα χρονιά, νέα αρχή. Εάν θέλεις να χάσεις βάρος ή απλώς να φτιάξεις τη διατροφή σου, το ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς είναι η ιδανική αφορμή.

Ιδού μερικά resolutions που σου προτείνουμε να βάλεις στη λίστα σου.

Κοιμήσου επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ

Η καλής ποιότητας ύπνος είναι απαραίτητος για υγιές σώμα και μυαλό. Επίσης, η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, κάτι που συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητού. Στόχευσε στις επτά με οχτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ και θα δεις αμέσως διαφορά στην ψυχολογία σου, το δέρμα σου και όχι μόνο.

Πιες περισσότερο νερό

Η ενυδάτωση είναι η καλύτερη αποτοξίνωση για τον οργανισμό. Πίνε τουλάχιστον επτά με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και περιόρισε την κατανάλωση καφέ και άλλων ροφημάτων που αφυδατώνουν.

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι απαραίτητα σε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Ιδιαίτερα εάν λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι θα σε βοηθήσει να προγραμματίζεις τα γεύματά σου ώστε να περιορίσεις την κατανάλωση έτοιμων γευμάτων και καταναλώνεις περισσότερα γεύματα σπιτικά και υγιεινά.

Βρες τι σου δίνει κίνητρο για να κινηθείς

Η συστηματική άσκηση είναι βοηθητική όχι μόνο στην απώλεια βάρους αλλά και γενικά στην υγεία του οργανισμού και την τόνωση της ψυχολογίας. Βρες κάποιο είδος γυμναστικής που να σου αρέσει ή άλλους τρόπους για να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα μέσα στη μέρα.

«Ναι» στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Φρόντισε ώστε να συμπεριλάβεις τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό διαιτολόγιό σου. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε συνταγές, σε smoothies ή και να τα φας σκέτα ως σνακ.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved