Περπάτημα για απώλεια βάρους: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Χάστε κιλά περπατώντας ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές των ειδικών.         

Περπάτημα για απώλεια βάρους: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί
Bigstock

Για να χάσετε βάρος θα πρέπει οι θερμίδες που καίτε μέσα στη μέρα να είναι περισσότερες από αυτές που καταναλώνετε. Εκτός από τον περιορισμό στην κατανάλωση φαγητού, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την συστηματική άσκηση συνδυαστικά.

Σύμφωνα με το Physical Guidelines for Americans για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 150 με 300 γυμναστικής την εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά το περπάτημα, οι ειδικοί από το Mayo Clinic αναφέρουν ότι 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκεί για την καύση 150 θερμίδων. Επίσης, όσο πιο γρήγορα και περισσότερο τρέχετε τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνετε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να γίνει το περπάτημα μία διασκεδαστική δραστηριότητα και «σύμμαχός» σας στην απώλεια βάρους;

Συνδύασε το περπάτημα με κάποια άλλη δραστηριότητα

Το μυστικό για να πετύχει μία ρουτίνα, είναι να γίνει ενδιαφέρουσα. Όσο πιο διασκεδαστική είναι μια δραστηριότητα που κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να την κάνετε συνήθεια. Για παράδειγμα μπορείτε να συνδυάσετε το περπάτημα με το να ακούτε το αγαπημένο σας podcast ή μουσική.

Αλλάξτε τις ώρες και τον ρυθμό του περπατήματος

Το να πηγαίνετε κάθε μέρα την ίδια ώρα για περπάτημα και ακολουθώντας μάλιστα και την ίδια διαδρομή, μπορεί να γίνει βαρετό. Δοκιμάστε να κάνετε μικρές αλλαγές όπως στον ρυθμό που περπατάτε, στη διαδρομή σας ή ακόμα και την ώρα που περπατάτε.

Αυξήστε τα βήματά σας από βδομάδα σε εβδομάδα

Εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, δοκιμάστε σταδιακά να αυξήσετε την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης. Καλό είναι να ξεκινήσετε σιγά-σιγά το περπάτημα και όσο το σώμα δυναμώνει και συνηθίζει να περπατάτε για περισσότερη ώρα ή ακόμα και πιο γρήγορα.

Μείνετε συνεπείς

Όπως η διατροφή έτσι και η άσκηση θέλει συνέπεια για να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Δείτε το πρόγραμμά σας από την προηγούμενη και βρείτε αυτά τα 30 λεπτά που θα κάνετε το περπάτημά σας. Εάν ο καιρός είναι κακός για παράδειγμα, μπορείτε να περπατήσετε μέσα στο σπίτι ή στο διάδρομο εάν έχετε.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved