Γυμναστική για μαμάδες: 15λεπτο cardio πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Και στις γιορτές λέμε «ναι» στη γυμναστική.

Γυμναστική για μαμάδες: 15λεπτο cardio πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Bigstock

Τον χειμώνα η αλήθεια είναι ότι δύσκολα παίρνουμε την απόφαση να βγούμε για τρέξιμο, περπάτημα ή ακόμα και μέχρι το γυμναστήριο ένα τετράγωνο μακριά. Τα καλά είναι ότι μπορούμε να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας από το σπίτι κάνοντας ασκήσεις διάρκειας από πέντε λεπτά έως και μισή ώρα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητα βίντεο με κάθε είδος γυμναστικής, για αρχάριους, προχωρημένους, με τη βοήθεια οργάνων ή και χωρίς.

Για τις γιορτές πάντως εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις παρακάτω. Είναι εύκολες και μπορείτε να τις κάνετε ακόμα και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την συστηματική άσκηση. Ακόμα ένας λόγος; Η μουσική υπόκρουση είναι χριστουγεννιάτικα τραγούδια, σίγουρα λοιπόν θα απολαύσετε το ένα αυτό τέταρτο λιγάκι παραπάνω.

Τα οφέλη της γυμναστικής για το σώμα και την ψυχολογία

Η συστηματική γυμναστική έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα και την ψυχολογία. Όσον αφορά το σώμα, η άσκηση δεν είναι μόνο σύμμαχος της απώλειας βάρους, αλλά και της ενδυνάμωσης των μυών και των οστών.

Επίσης, η γυμναστική ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειας, μειώνει τα συναισθήματα κατάθλιψης, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Όσο για τα οφέλη της cardio γυμναστικής συγκεκριμένα, η cardio είναι η γνωστή αερόβια γυμναστική και περιλαμβάνει ασκήσεις που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό. Με την αερόβια άσκηση δραστηριοποιούνται όλα τα κύτταρα του σώματος και από τα πιο σημαντικά οφέλη είναι ότι γυμνάζονται όχι μόνο οι μύες, αλλά και το αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved