Detox πριν τις γιορτές: Συμβουλές για μαμάδες και όχι μόνο

Μικρές αλλαγές στη διατροφή σας για αποτοξίνωση πριν τις γιορτινές μέρες.

Detox πριν τις γιορτές: Συμβουλές για μαμάδες και όχι μόνο
Bigstock

Τα Χριστούγεννα, το Ρεβεγιόν και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς γνωρίζετε καλά ότι θα φάτε πολύ. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες έχουν επίσης την τιμητική τους αυτό το διάστημα, όπως και όλα αυτά τα λαχταριστά εδέσματα που θα βρίσκετε μπροστά σας σε κάθε επίσκεψη σε φιλικό ή συγγενικό σπίτι.

Η αλήθεια είναι ότι γιορτές χωρίς τραπεζώματα και μπόλικο φαγητό δεν είναι Χριστούγεννα. Για να απολαύσετε λοιπόν χωρίς τύψεις τα φαγητά και τα γλυκά στο γιορτινό τραπέζι, μία καλή ιδέα είναι να κάνετε detox τις αμέσως προηγούμενες μέρες. Και όταν λέμε detox δεν εννοούμε δίαιτα, αλλά μικρές διατροφικές αλλαγές που θα κάνουν όμως τη διαφορά.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ζεστό ποτήρι νερό με στυμμένο λεμόνι

Πριν πιείτε τον καφέ και φάτε το πρωινό σας, πιείτε ένα ποτήρι με ζεστό νερό με στυμμένο λεμόνι. Ο συνδυασμός αυτός θα τονώσει το συκώτι και θα το βοηθήσει να αποβάλει κακές τοξίνες.

Προσθέστε στη διατροφή σας μπόλικα λαχανικά

Τα λαχανικά έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητα σε μία ισορροπημένη διατροφή. Σε μία detox διατροφή έχουν την τιμητική τους λίγο παραπάνω. Προτιμήστε το σπανάκι, τη σέλερι, τα σπαράγγια και κατά προτίμηση ωμά. Τα ωμά λαχανικά βοηθούν καθαρίζουν το αίμα και βοηθούν στην παραγωγή σημαντικών ενζύμων. Συνδυάστε τα με μικρές ποσότητες άπαχης πρωτεΐνης όπως είναι το κοτόπουλο και άψητους ξηρούς καρπούς ή σπόρους.

Μην ξεχνάτε τα φρούτα

Φρούτα όπως σμέουρα, τα μύρτιλα και όλα όσα ανήκουν στην κατηγορία των berries, αλλά και άλλα όπως οι μπανάνες, τα μήλα και τα αχλάδια είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Αποφύγετε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης

Το αλάτι και η επεξεργασμένη ζάχαρη επιβαρύνουν το συκώτι. Μειώστε το αλάτι στα φαγητά σας, αποφύγετε τα junk food και τα συσκευασμένα γεύματα και σνακ και περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης.

Περιορίστε τον καφέ

Προτιμήστε ροφήματα με καφεΐνη και αντιοξειδωτικά όπως είναι το πράσινο τσάι. Εάν βάζετε γάλα στον καφέ, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας.

Εντάξτε τα smoothies στη διατροφή σας

Τα smoothies είναι νόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά. Υπάρχουν και detox smoothies βασικά συστατικά των οποίων είναι τα πράσινα λαχανικά και φρούτα όπως η μπανάνα και το μήλο. Δείτε μερικές συνταγές εδώ.

Με πληροφορίες από sohpiemichelin.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved