To well-being της μαμάς: Διατροφικές συνήθειες για επίπεδη κοιλιά

Απλές καθημερινές συνήθειες στη διατροφή σας που βοηθούν στην καύση του λίπους και την απώλεια κιλών.

To well-being της μαμάς: Διατροφικές συνήθειες για επίπεδη κοιλιά
Bigstock

«Γνωρίζουμε ότι η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων από τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του κοιλιακού λίπους, κάνοντας δύσκολη την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς» αναφέρει η διαιτολόγος Amber Pankonin. Επίσης, πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το διαρκές φούσκωμα το οποίο σύμφωνα με την ειδικό μπορεί να είναι αποτέλεσμα πεπτικών διαταραχών, δυσανεξίας σε συγκεκριμένες τροφές ή απλώς την ανεπαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Μία ισορροπημένη διατροφή βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητα και φουσκώματος και είναι ένας ισχυρός «σύμμαχος» για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απλές διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε ξεκινώντας κιόλας από σήμερα.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Η ανεπαρκής κατανάλωση φυτικών ινών έχει σαν αποτέλεσμα το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν 21 μ2 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, ενώ οι άντρες 30-38 γραμμάρια αντίστοιχα.

futikes-ines-diatrofi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Heather Ford

Αυξήστε την κατανάλωση πρωτεΐνης

«Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα» αναφέρει η ειδικός. Καταναλώνοντας πολλούς υδατάνθρακες και όχι αρκετή ποσότητα πρωτεϊνών, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε καλαμάκι

Πίνοντας καφέ, χυμό ή ακόμα και νερό με καλαμάκι μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το έντονο φούσκωμα το οποίο, ωστόσο, είναι παροδικό.

Αποφύγετε την κατανάλωση ροφημάτων με ανθρακικό

Αν και δεν θεωρούνται όλα τα ροφήματα με ανθρακικό ανθυγιεινά, η τακτική κατανάλωση μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να προκαλέσει φούσκωμα και κατακράτηση.

soda-diatrofi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Omar Al-Ghosson

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά έχουν μηδενική διατροφική αξία και αρκετές θερμίδες. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κοιλιακού λίπους και του σωματικού βάρους γενικότερα. Επίσης, έρευνα έδειξε ότι το αλκοόλ συνδέεται με την υπερκατανάλωση τροφής καθώς ενεργοποιούνται κύτταρα στον εγκέφαλο τα οποία σχετίζονται με την όρεξη για φαγητό.

*Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved