Διατροφή για μαμάδες: Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε μια μπανάνα την ημέρα

Τι έδειξε μελέτη για την κατανάλωση μπανάνας καθημερινά. 

Διατροφή για μαμάδες: Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε μια μπανάνα την ημέρα
Bigstock

Οι περισσότερες μαμάδες προσπαθούν να τρώνε υγιεινά θέλοντας να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη διατροφή που θα ακολουθούν και τα παιδιά τους.

Όμως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, με το πιεσμένο πρόγραμμά τους, γεμάτο υποχρεώσεις και τρέξιμο. Αποτέλεσμα, να τσιμπολογάνε, να τρώνε στο πόδι ή να μην επιλέγουν τα σωστά φαγητά.

Γι΄αυτό ένα γρήγορο σνακ, που προστατεύει και την υγεία της μαμάς, είναι η τέλεια λύση.

mpanana.jpg

H μπανάνα προστατεύει την υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται το Science Daily , μια μπανάνα την ημέρα μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

Οι μπανάνες αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ καθώς είναι χορταστικές, νόστιμες και απλα τις βάζετε στην τσάντα σας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τροφών όπως οι μπανάνες, που είναι πλούσιες σε κάλιο, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τις γυναίκες που προσλάμβαναν μεγάλη ποσότητα αλατιού στη διατροφή τους. Το κάλιο μπορεί να εξουδετερώσει το νάτριο και να προστατεύσει την καρδιά και την αρτηριακή πίεση.

Στη μελέτη πήραν μέρος περισσότεροι από 24.000 συμμετέχοντες οι οποίοι εξετάστηκαν για τον τρόπο ζωής τους, έγιναν μετρήσεις της αρτηριακής τους πίεσης καθώς και εξετάσεις ούρων. Στη συνέχεια διαχωρίστηκαν με βάση την πρόσληψη αλατιού και την πρόσληψη καλίου.

bananes.jpg

Όπως προέκυψε σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, το 55% των συμμετεχόντων είχε πεθάνει λόγω καρδιαγγειακής νόσου. Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους ήταν πιθανότατα όσοι δεν είχαν αρκετό κάλιο στη διατροφή τους.

Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί ένα προειδοποιητικό καμπανάκι για τις απανταχού μαμάδες οι οποίες θα πρέπει να φροντίσουν να παίρνουν αρκετό κάλιο.

Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της διατροφή μας βασίζεται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, οι ποσότητες νατρίου έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το κάλιο λοιπόν είναι απαραίτητο για να υπάρξει μια ισορροπία.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες επωφελούνται περισσότερο από αυτή την αλλαγή διατροφής, οπότε οι μαμάδες, καλό είναι να αρχίσουν να τρώνε τουλάχιστον μια μπανάνα την ημέρα.

Το αβοκάντο και ο σολομός είναι δύο τροφές εξίσου πλούσιες σε κάλιο και μπορούν να προσφέρουν τα ίδια οφέλη με την μπανάνα.

*Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό European Society of Cardiology και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved