Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας αν τρώμε μπανάνα κάθε μέρα

Η μπανάνα είναι ένα «πλήρες» φρούτο. Είναι χορταστική, έχει γλυκιά γεύση, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχει πλήθος βιταμινών και τρώγεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας αν τρώμε μπανάνα κάθε μέρα

Εάν δεν σας είναι αρκετοί οι παραπάνω λόγοι, σας παρουσιάζουμε άλλους έξι σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει ν’ εντάξετε την μπανάνα στη διατροφή του παιδιού σας αλλά και τη δική σας.

1. Η μπανάνα βοηθήσει στο ν’ αναπνέουμε καλύτερα

Σχεδόν 26 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από άσθμα και είναι η μεγαλύτερη χρόνια ασθένεια στα παιδιά. Μία μπανάνα την ημέρα, θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά κατά του άσθματος. Σύμφωνα με μελέτη του Imperial College του Λονδίνου τα παιδιά που έτρωγαν τουλάχιστον μία μπανάνα την ημέρα παρουσίασαν 34% λιγότερο συριγμό στην αναπνοή από αυτά που έτρωγαν λιγότερο από μια μπανάνα τον μήνα.

2. Βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος καθώς προκαλεί ανευρύσματα, στένωση των αρτηριών, καρδιακή νόσο, νόσο του εγκεφάλου, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια. Ένας τρόπος για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση είναι να καταναλώνετε περισσότερο κάλιο, ένα θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται άφθονο στις μπανάνες. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει περίπου 12% της συνιστώμενης ημερήσια δόσης σε κάλιο.Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ συστήνει την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

3.Ελέγχει την όρεξη

Οι μπανάνες είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα παρέχει το 12% της συνιστώμενης ημερήσια δόσης. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic βοηθούν στη φυσιολογική κίνηση του εντέρου, τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης, τον έλεγχο σακχάρου του αίματος και την υγεία του εντέρου, βοηθώντας στην επίτευξη υγιούς βάρους. Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ αναφέρει ότι οι φυτικές ίνες φαίνεται πως μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ μια από τις πιο σημαντικές επιδράσεις τους είναι ότι επιβραδύνουν την πέψη και βοηθούν στο να αισθανόμαστε περισσότερο χορτάτοι μετά το φαγητό

4.«Καταπολεμούν» τον καρκίνο

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο , οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου και η βιταμίνη C –της οποίας η μπανάνα μας χαρίζει το 17% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης- πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο οισοφαγικού καρκίνου. Γενικότερα, τα φρούτα φαίνεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες, το στομάχι, το στόμα, το φάρυγγα, το λάρυγγα και τον οισοφάγο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

5.Βοηθάει στη γυμναστική

Αν ψάχνετε για το τέλειο πριν ή μέσα από την προπόνηση, οι μπανάνες είναι το ιδανικό. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Appalachian State University διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μπανάνας κατά τη διάρκεια μιας μακράς προπόνησης βοηθάει στην βελτίωση των αποδόσεων.
«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι μπορείτε να έχετε πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων πριν και μετά την άσκηση που μπορούν να υποστηρίξουν την αθλητική απόδοσή σας, ακριβώς όπως και ένα αθλητικό ποτό,» δήλωσε ο Δρ. David C. Nieman, ένας από τους κύριους συντάκτες της μελέτης.

6.Συμβάλλει στο χτίσιμο γερών οστών

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο κάνει τις μπανάνες την καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να «χτίσει» γερά οστά. Σύμφωνα με έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Maryland, η αύξηση τροφών πλούσιων σε κάλιο βοηθούν στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και ειδικά οι μπανάνες περιέχουν 16% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης μαγγανίου, ένα θρεπτικό συστατικό που εμποδίζει την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση.

Πηγή:www.stack.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved