Διατροφή για μαμάδες: Τροφές που πρέπει να έχετε στην κουζίνα αν θέλετε να χάσετε βάρος

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Διατροφή για μαμάδες: Τροφές που πρέπει να έχετε στην κουζίνα αν θέλετε να χάσετε βάρος

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα αλλά προσέχοντας σε πρώτη φάση τη διατροφή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε και ποιες όχι.

Μια έξυπνη λύση είναι να εφοδιάσετε τα ντουλάπια της κουζίνας με υγιεινά τρόφιμα που είναι θρεπτικά και δεν έχουν κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.

Η λίστα με τις υγιεινές τροφές είναι μεγάλη, όμως σύμφωνα με το eatthis.com, δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας οι εξής πέντε:

moura.jpg

Blueberries

Ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείτε να έχετε πάντα στο ψυγείο σας είναι τα βατόμουρα.

«Τα βατόμουρα είναι εξαιρετικά υγιεινά, χορταστικά, χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες, ώστε να νιώθετε χορτάτες», λέει η Lisa Young, Ph.D., RDN , συγγραφέας του βιβλίου "English Full, Ende Slim: 30 Days to".

Μπορείτε να απολαύσετε σκέτα, να τα προσθέσετε στο γιαούρτι, να τα καταψύξετε και να τα απολαύσετε ως λιχουδιά.

vromi-stin-egkimosini-2.jpg

Βρόμη

Η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη απώλεια βάρους και το πλιγούρι βρόμης είναι μια υγιεινή και χορταστική επιλογή πρωινού. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα, γάλα ή νερό, ξηρούς καρπούς ακόμα και σπόρους.

karidia.jpg

Καρύδια

Τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα οποία όχι μόνο συνδέονται με την απώλεια βάρους αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Παράλληλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.

Salad Preparation

Κατεψυγμένα λαχανικά

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μια καλή επιλογή ειδικά αν δεν έχετε φρέσκα στο ψυγείο σας. Όλα τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

solomos.jpg

Σολομός

Είτε κατεψυγμένος είτε φρέσκος, τα οφέλη του σολομού για την υγεία είναι πολλά.

Η κατανάλωσή του ή άλλων λιπαρών ψαριών δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος ειδικά όταν ( τα ψάρια) αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved