Μαμά και διατροφή: Ποιες σαλάτες έχουν περισσότερες θερμίδες απ΄όσες νομίζετε

Όλες οι σαλάτες είναι υγιεινές;

Μαμά και διατροφή: Ποιες σαλάτες έχουν περισσότερες θερμίδες απ΄όσες νομίζετε
bigstockphoto.com

Οι σαλάτες είναι θρεπτικές , υγιεινές και δεν πρέπει να λείπουν από τα καθημερινά σας γεύματα.

Όμως, όλες οι σαλάτες είναι υγιεινές και με λίγες θερμίδες;

Εξαρτάται από το τα υλικά που περιέχει μια σαλάτα και δεν αναφερόμαστε μόνο στα λαχανικά αλλά και στο dressing με το οποίο τις συνοδεύετε. Ορισμένες σος είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υγιή λίπη και καλούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, μπορεί να επιλέξετε σος πιυ είναι πλούσιες σε θερμίδες, νάτριο και ζάχαρη.

Επομένως πρέπει να κάνετε σωστή επιλογή.

salata

φώτο: pexels.com/ROMAN ODINTSOV

Σαλάτα με κρεμώδες dressing

Μια μερίδα 2 κουταλιών της σούπας ενός τυπικού ντρέσινγκ μπλε τυριού προσδίδει σχεδόν 150 θερμίδες και περισσότερα από 15 γραμμάρια λίπους. Πολλοί προσθέτουν περίπου μισό φλιτζάνι ή περισσότερο dressing με αποτέλεσμα η πρόσληψη λίπους να είναι μεγαλύτερη σε ποσότητα από εκείνη ενός cheeseburger με πατάτες τηγανητές.

Σαλάτα με dressing χωρίς λιπαρά

Επιλέγετε ένα dressing χαμηλών θερμίδων, χωρίς λιπαρά, σωστά; Ξανασκεφτείτε το. Συχνά περιέχει επιπλέον ζάχαρη και νάτριο ώστε να είναι πιο νόστιμο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έπαιρναν λιγότερα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή όταν έτρωγαν σαλάτες με dressing χωρίς λιπαρά, σε σύγκριση με μειωμένα ή πλήρη λιπαρά.

Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου

Μια πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο μπορεί να ακούγεται σαν ένα υγιεινό γεύμα αλλά μόνο αν το κοτόπουλο είναι ψητό κι όχι παναρισμένο και τηγανιτό. Αυτόματα αυξάνονται οι θερμίδες και η σαλάτα σας κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι.

salata1

φώτο: pexels.com/ Meli Di Rocco

Σαλάτα με κρουτόν και τυρί

Τα κρουτόν και τα κομμάτια μπέικον είναι πλούσια σε αλάτι και δεν προσφέρουν θρεπτική αξία στη σαλάτα. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρους ή τραγανά λαχανικά όπως καρότα .Το τυρί έχει ασβέστιο, αλλά περιέχει επίσης αρκετές θερμίδες. Εάν οπωσδήποτε θέλετε τυρί στη σαλάτα σας προτιμήστε ένα μικρό κομμάτι φέτας ή λίγη παρμεζάνα.

Σαλάτα με μαγιονέζα

Ο τόνος, το άπαχο κοτόπουλο και τα βραστά αυγά μπορεί να είναι καλές πηγές πρωτεΐνης αλλά τα οφέλη όλων αυτών σε σαλάτες ακυρώνεται εάν προσθέσετε μαγιονέζα είναι πλούσια σε αλάτι και θερμίδες. Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα ελαφριάς μαγιονέζας ή απλό γιαούρτι. Επίσης λίγη μουστάρδα η οποία δεν έχει ζάχαρη μπορεί προσδώσει έξτρα γεύση στη σαλάτα σας.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο και ξίδι

Φτιάξτε το δικό σας dressing με ελαιόλαδο, το οποίο έχει ακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά. Αναμείξτε το με βαλσάμικο ή χυμό λεμονιού ή λάιμ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μουστάρδα ή μέλι για έξτρα γεύση.

Πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved