Θέλεις να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή; Κάνε περισσότερη γυμναστική

  • Nέα έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη της συστηματικής γυμναστικής για την ερωτική ζωή του ζευγαριού.
  • Πώς η άσκηση ενισχύει την σεξουαλική ικανοποίηση;
Θέλεις να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή; Κάνε περισσότερη γυμναστική

Η καθημερινότητα μίας μαμάς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρέξιμο, υποχρεώσεις, άγχη. Με τον ερχομό των παιδιών, η ερωτική ζωή του ζευγαριού σαφώς δεν μένει ανεπηρέαστη και η λύση για να αναθερμάνεις την ερωτική σχέση με τον σύντροφό σου, είναι πιο απλή από όσο νομίζεις, σύμφωνα με νέα έρευνα από το TrueMedical. Ποια είναι αυτή; Η τακτική γυμναστική.

Τον περασμένο Μάρτιο το TrueMedical ρώτησε 1099 άνδρες και γυναίκες μεμονωμένα από διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με την ερωτική τους ζωή, τις καθημερινές τους συνήθειες και την καριέρα τους.

Από τα αποτελέσματα προέκυψαν τα εξής:

  • Το 69% των γυναικών που δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένες με την σεξουαλική τους ζωή, γυμνάζονταν αρκετές φορές την εβδομάδα.
  • Στα ίδια επίπεδα είναι και το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες, με το 68,5% αυτών να δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι με την ερωτική τους ζωή και να γυμνάζονται συστηματικά.
  • Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι μόλις το 10% των συμμετεχόντων που δήλωσαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με την σεξουαλική τους ζωή, ισχυρίζονται ότι κάνουν τακτική γυμναστική.
erotiki zoi gumnastiki ereuvna 1

Πώς η συστηματική άσκηση ενισχύει την σεξουαλική ικανοποίηση;

Τη συσχέτιση της συστηματικής άσκησης με την σεξουαλική ζωή εξηγούν οι ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα και το Healthline. Στην πραγματικότητα οι λόγοι για τους οποίους η τακτική γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική ικανοποίηση είναι περισσότεροι από ένας:

  • Η τακτική άσκηση βελτιώνει την ευλυγισία, τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την σεξουαλική λειτουργία.
  • Επίσης, μειώνει τις ορμόνες του στρες, αυξάνοντας έτσι την λίμπιντο.
  • Η τακτική γυμναστική δυναμώνει τους μύες του πυελικού εδάφους οι οποίοι μπορεί να βοηθήσουν στον οργανισμό.

Επιπλέον, και άλλες σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η γυμναστική βελτιώνει την σεξουαλική ικανοποίηση. Αν και σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες μελέτες, οι ειδικοί υποθέτουν ότι η άσκηση ενισχύει τη διέγερση και την αντιδραστικότητα του νευρικού συστήματος του σώματος, αλλά και συνολικά την υγεία.

Με πληροφορίες από TrueMedical, Healthline

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved