Μαμά και διατροφή: Έξι τροφές για δυνατό μυαλό και καλύτερη συγκέντρωση

  • Ποιες τροφές κάνουν το μυαλό σας κοφτερό
  • Τι πρέπει να τρώτε για καλύτερη συγκέντρωση.
Μαμά και διατροφή: Έξι τροφές για δυνατό μυαλό και καλύτερη συγκέντρωση

Οι τροφές που τρώτε παίζουν ρόλο στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και μπορούν να βελτιώσουν συγκεκριμένες νοητικές εργασίες, όπως η μνήμη και η συγκέντρωση.

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει την αξία συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στην καλύτερη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη.

Ας δούμε ποιες είναι οι έξι πιο σημαντικές από αυτές:

Καρότα

karota

Το καρότο είναι πλούσιο σε β-καροτίνη, έχει εξαιρετική πηγή βιταμινών Β και C, είναι καλή πηγή καλίου και μαγνησίου, είναι χαμηλό σε νάτριο, έχει αντικαρκινικά οφέλη, ενώ είναι γνωστό και για τις αντιαναιμικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες. Αν θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή καταναλώστε καρότα. Μπορείτε να τα φάτε ωμά, σε πουρέ, σε σαλάτες.

Ψάρια

psaria

Τα ψάρια, ειδικά τα λιπαρά ψάρια, είναι εξαιρετικά για τον εγκέφαλο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αυξάνουν τη ροή του αίματος κι αυτό βοηθά τον εγκέφαλό σας να αποδίδει καλύτερα. Επίσης τα Ωμέγα 3 βελτιώνουν τις ικανότητες σκέψης και τις γνωστικές σας δεξιότητες.
Κι όχι μόνο αυτό. Τα εν λόγω λιπαρά οξέα θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά για την βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση της κατάθλιψης. Αυτό οφείλεται στο ότι ενσωματώνονται στις μεμβράνες των νευρικών κυττάρων, τις κάνουν πιο ελαστικές και εύκαμπτες και έτσι υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου.

Ξηροί καρποί

xiroi kapoi

Οι ξηροί καρποί είναι ακόμα μια εξαιρετική τροφή για έναν υγιή, νεανικό εγκέφαλο. Ειδικά τα καρύδια βελτιώνουν την απόδοση σε τεστ νοητικής λειτουργίας όπως τεστ μνήμης, συγκέντρωσης και ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών. Τα συστατικά που κάνουν τόσο ευεργετικά τα καρύδια είναι τα αντιοξειδωτικά τους, ο συνδυασμός πολλών βιταμινών και μετάλλων, καθώς και το γεγονός ότι είναι οι μόνοι ξηροί καρποί που περιέχουν αλφα-λινολεϊκό οξύ, που κάνει καλό στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Εκτός από τα καρύδια εξίσου ωφέλιμα είναι τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι.

Δείτε και τις υπόλοιπες τροφές που βοηθούν τον μυαλό σας στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved