Tips για μαμάδες: Έξι τροφές με κρυμμένη ζάχαρη (vid)

Ποιες τροφές που πιθανόν καταναλώνετε συχνά, έχουν περισσότερη ζάχαρη απ΄ότι πιστεύετε.

Tips για μαμάδες: Έξι τροφές με κρυμμένη ζάχαρη (vid)

Πολλά προϊόντα, ακόμα και εκείνα που θεωρούνται πιο υγιεινά από άλλα, μπορεί να έχουν "κρυμμένη" ζάχαρη. Έτσι, είναι εύκολο να καταναλώνετε περισσότερη ζάχαρη εν αγνοία σας πιστεύοντας ότι τρώτε υγιεινά.

Ποιες τροφές περιέχουν πολλή ζάχαρη:

Τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά

Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν προϊόντα με χαμηλά λιπαρά καθώς πιστεύουν ότι είναι πιο υγιεινά. Στην πραγματικότητα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή light εκδόσεις ορισμένων τροφίμων συχνά περιέχουν υψηλότερη ποσότητα σακχάρου από ό, τι τα πλήρες προϊόντα. Για παράδειγμα, ένα μόνο φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μπορεί να περιέχει έως και 47 γραμμάρια ζάχαρης. Πλούσια σε ζάχαρη είναι επίσης και τα γιαούρτια με γεύσεις.

Καρυκεύματα

Καρυκεύματα όπως κέτσαπ και σάλτσα μπάρμπεκιου μπορεί να περιέχει εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Οι ντομάτες έχουν έτσι κι αλλιώς φυσικά σάκχαρα, τα οποία φτάνουν τα περίπου 5 γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι. Για να τα αποφύγετε, φτιάξτε δικές σας συνταγές σάλτσας, χρησιμοποιώντας φρέσκες ντομάτες.

Μπάρες

Οι μπάρες πρωτεΐνης και δημητριακών συχνά διαφημίζονται ως ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ που μπορείτε φάτε μέσα στην ημέρα. Πόσο υγιεινές είναι όμως; Ορισμένες μπάρες, - όχι όλες - περιέχουν ζάχαρη που προσδίδουν 400 θερμίδες σε μία μερίδα 100 γραμμαρίων! Όταν αγοράζετε μπάρες, αναζητήστε αυτές που περιέχουν κάτω από 5% ζάχαρη. Η καλύτερη βέβαια επιλογή είναι να φτιάξετε σπιτικές μπάρες.

Δείτε ποια άλλα τρόφιμα έχουν κρυμμένη ζάχαρη στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved