Όχι πρόσθετη ζάχαρη στα παιδιά κάτω των 2 ετών σύμφωνα με τις νέες οδηγίες

Οι νέες διατροφικές οδηγίες για βρέφη και νήπια.

Όχι πρόσθετη ζάχαρη στα παιδιά κάτω των 2 ετών σύμφωνα με τις νέες οδηγίες

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USDA) μόλις κυκλοφόρησε τις τελευταίες διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ενότητας σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες για βρέφη και μικρά παιδιά.

Οι οδηγίες συνιστούν μόνο το μητρικό γάλα για τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του παιδιού σας και την έναρξη τακτικών συμπληρωμάτων βιταμίνης D αμέσως μετά τη γέννηση.

Εάν οι μητέρες δυσκολεύονται να θηλάσουν, τότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν γάλα σε σκόνη που είναι ενισχυμένο με σίδηρο. Εκτός από το μητρικό γάλα ή τη φόρμουλα, οι οικογένειες πρέπει να αποφεύγουν να δίνουν νερό ή χυμούς, τσάι ή χαμομήλι στα μωρά τους για τους πρώτους έξι μήνες.

apagoreuetai zaxari sta mora 2

Η επόμενη οδηγία σίγουρα δεν θα αρέσει στο μικρό σας όμως είναι σαφής: οι ειδικοί δεν συνιστούν πρόσθετα σάκχαρα σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τρώνε καθόλου μπισκότα ή κέικ.

Οι οδηγίες αναφέρουν ότι "τα βρέφη και τα μικρά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καθόλου χώρο στη διατροφή τους για πρόσθετα σάκχαρα." Τα παιδιά δεν τρώνε πολύ σε αυτό το στάδιο, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι τροφές που τρώνε είναι υγιεινές.

Τα μωρά μπορούν να ξεκινήσουν με στερεά τροφή μόλις γίνουν έξι μηνών. Δυνητικά αλλεργιογόνα τρόφιμα, όπως το φιστικοβούτυρο, μπορούν να εισαχθούν μαζί με άλλα τρόφιμα.

«Η εισαγωγή τροφών που περιέχουν φιστίκι τον πρώτο χρόνο μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξει ένα βρέφος τροφική αλλεργία στα φιστίκια», σύμφωνα με τις οδηγίες.

Μέσα στις νέες αυτές οδηγίες, υπάρχουν επίσης συμβουλές και συστάσεις για κάθε στάδιο της ζωής ενός παιδιού.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved