Μαμά και διατροφή: Αυτές οι τροφές βοηθούν να καταπολεμήσετε το στρες

Κι όμως, υπάρχουν τροφές που βοηθούν στη μείωση του άγχους και του στρες.

Μαμά και διατροφή: Αυτές οι τροφές βοηθούν να καταπολεμήσετε το στρες

Όταν νιώθετε ότι σας πνίγει το άγχος και αισθάνεστε στρες, είναι φυσικό να αναζητάτε ανακούφιση.

Η διατροφή είναι ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να καταπολεμήσετε το άγχος καθώς η συμβολή της στην ψυχική υγεία έχει επισημανθεί σε διάφορες μελέτες. Σύμφωνα με ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry, μια θρεπτική διατροφή όπως η μεσογειακή μπορεί να μειώσει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο κατάθλιψης, ενώ αντίθετα μια διατροφή πλούσια σε κακά λιπαρά, ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να πυροδοτήσει ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα της συχνής ψυχικής νόσου.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που βοηθούν σημαντικά στο να αποβάλετε το στρες;

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν μαγνήσιο που βοηθά στην χαλάρωση. Βοηθά επίσης στην ξεκούραση των μυών, την ισορροπία και την καλή διάθεση.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι μια απίστευτα συμπυκνωμένη πηγή ινών και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε πρεβιοτικά. Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι τα πρεβιοτικά όπως οι φρουκτοολιγοσακχαρίτες (FOS), που συγκεντρώνονται στις αγκινάρες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων στρες.

Αυγά

Τα αυγά αναφέρονται συχνά ως πολυβιταμίνη της φύσης λόγω του εντυπωσιακού τους θρεπτικού προφίλ. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά που χρειάζονται για την αντιμετώπιση του άγχους.

Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή, που περιλαμβάνουν μύδια και στρείδια, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα όπως η ταυρίνη, η οποία ενισχύει την καλή διάθεση.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί, η ρέγγα, ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απίστευτα πλούσια σε λιπαρά ωμέγα-3 και βιταμίνη D, συστατικά που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση των επιπέδων άγχους.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι ένα θρεπτικό βότανο που περιέχει αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων γλουταθειόνης. Αυτό το αντιοξειδωτικό είναι μέρος της πρώτης γραμμής άμυνας του σώματός σας κατά του στρες.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved