Ρόφημα αποτοξίνωσης για μαμάδες - Πείτε αντίο στο φούσκωμα και το πρήξιμο

Ρόφημα αποτοξίνωσης με κουρκουμά, κανέλα και μέλι. (+τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία)

Ρόφημα αποτοξίνωσης για μαμάδες - Πείτε αντίο στο φούσκωμα και το πρήξιμο

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενοχλητικά μικρά συμπτώματα όπως πόνοι στις αρθρώσεις ή στους μυς, πονοκέφαλος, κόπωση, αλλεργίες ακόμη και αέρια ή πιο σοβαρά προβλήματα όπως αυτοάνοσες ασθένειες, ημικρανίες, άσθμα, ακμή, ευερέθιστο έντερο, παλινδρόμηση και αρθρίτιδα, κάνουν την εμφάνισή τους σε ανύποπτο χρόνο.

Μια αποτοξίνωση θα μπορούσε να είναι η λύση σας σε αυτά και σε άλλα προβλήματα μιας και τα πολλαπλά οφέλη της είναι πολλά.

  1. Θα νιώθετε καλύτερα
  2. Θα χάνετε βάρος
  3. Θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τις λιγούρες
  4. Θα μειώσετε τους πόνους του σώματός σας
  5. Θα μειώσετε τις φλεγμονές
  6. Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ρόφημα με κουρκουμά για να ξεφουσκώσετε, για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο και για να καθαρίσετε το συκώτι σας

Πριν δούμε αναλυτικά τα υλικά και πώς θα φτιάξετε αυτό το ρόφημα, πάμε να δούμε τα οφέλη των υλικών αυτών στον οργανισμό σας.

Λεμόνι: Τα λεμόνια είναι περισσότερο γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, σύμπλεγμα Β βιταμινών, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες.

Κουρκουμάς: Το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική. Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Τζίντζερ: Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση. Bοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το τζίντζερ βοηθάει στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων. Παρ' όλα αυτά, απαιτούνται ακόμη περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

rofima apotoxinosis me kourkouma 1

Πιπέρι καγιεν: Το πιπέρι καγιέν περιέχει πολύτιμα φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία το καθιστούν ένα ισχυρό μπαχαρικό για την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Είναι αντιμικροβιακό, αντιμυκητιακό, αντιφλεγμονώδες και διεγερτικό, ενώ μπορεί να ενισχύσει την καρδιά, καθώς και το αγγειακό σύστημα. Σύμφωνα με την American Nutrition Association, το πιπέρι καγιέν είναι ένα «στιγμιαίο διεγερτικό της ροής του αίματος», που σημαίνει ότι προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρει αποτελεσματικά άλλα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα. Επιπλέον, συμβάλλει στην πέψη (προάγοντας την εξάλειψη των αποβλήτων) και ενισχύει το συκώτι, το οποίο καθιστά τα θρεπτικά συστατικά διαθέσιμα στο σώμα μας και επεξεργάζεται τις τοξίνες.

Κανέλα: Σύμφωνα με την Αμερικανική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η κανέλα βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί σπασμοί, η τάση προς έμετο, η διάρροια και το κρυολόγημα. Επίσης μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 και του διαβήτη τύπου 2 και στην αντιμετώπιση λοιμώξεων από βακτήρια και μύκητες.

Μέλι: Το μέλι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τη γήρανση και χρόνιες ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του μελιού τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Για να αποφύγετε την υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά η ημερήσια κατανάλωση μελιού να μην ξεπερνά τη μιάμιση κουταλιά της σούπας.

Υλικά για δύο ποτήρια:

  • 2 κούπες νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 κ.τ.γ κουρκουμά
  • 1/4 κ.τ.γ σκόνη τζίντζερ
  • 1/8 κ.τ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1/8 κ.τ.γ κανέλα
  • 1 κ.τ.σ μέλι

Πώς θα το φτιάξετε:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε το ρόφημα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Βάλτε το στο ψυγείο. Μπορείτε να το καταναλώσετε την ίδια στιγμή που θα το φτιάξετε ή να το απολαύσετε το επόμενο πρωινό.

Για να τα βγάλετε πέρα αυτή τη δύσκολη χρονιά χρειάζεστε ενέργεια. Και με αυτό το ρόφημα να είστε βέβαιη ότι θα τα καταφέρετε. Θα κοιμόσαστε καλύτερα, θα ξεκουράζεστε, θα ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας και θα έχετε την απαιτούμενη ενέργεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved