Επτά tips για να κάνεις ολική αποτοξίνωση στον οργανισμό σου (vid)

Απλά, καθημερινά tips που θα προσφέρουν ολική αποτοξίνωση στον οργανισμό.  

Επτά tips για να κάνεις ολική αποτοξίνωση στον οργανισμό σου (vid)

Η κατάλληλη διατροφή σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας, δεν είναι όμως το μόνο που πρέπει να προσέξουμε.

Παρακάτω μπορείς να δεις επτά απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου:

Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ

Η σωστή λειτουργία του συκωτιού είναι πολύ σημαντική για τη διαχείριση των τοξινών στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά αλλά για να μπορούμε να κάνουμε μία σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού, για αυτό και οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες.

Επένδυσε στις επαρκείς ώρες ύπνου

Ο καλός και επαρκής ύπνος τη νύχτα είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί και να «επαναφορτιστεί», καθώς και να καθαρίσει τον οργανισμό από τις τοξίνες της καθημερινότητας.

Πιες περισσότερο νερό

Το νερό κάνει πολλά περισσότερα από το να σε ξεδιψάσει. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, συμβάλλει στην απορρόφηση όλων εκείνων των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνεις από την καθημερινή σου διατροφή και «καθαρίζει» τον οργανισμό από τις τοξίνες.

Περιόρισε την κατανάλωση ζάχαρης και συντηρητικών

Η ζάχαρη και οι επεξεργασμένες τροφές γεμάτες συντηρητικά, είναι η πηγή των περισσότερων προβλημάτων υγείας. Αντικατέστησε τα junk food που μπορεί να τρως στην καθημερινότητά σου με υγιεινά και θρεπτικά γεύματα.

Βάλε στη διατροφή σου αντιοξειδωτικές τροφές

Οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Οι αντιοξειδωτικές τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και E. Παραδείγματα τέτοιων τροφών είναι τα berries και τα φρούτα γενικότερα, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά και τα καυτερά φαγητά.

Περιόρισε την κατανάλωση αλατιού

Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου

Σύμφωνα με έρευνες, η άθληση συμβάλλει στη μακροζωία και μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση συγκεκριμένων ασθενειών. Επιπλέον, ενεργοποιεί τον οργανισμό και συμβάλλει θετικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Εκτός από τα παραπάνω tips, μπορείς να κάνεις και ακόμα πιο άμεση αποτοξίνωση στον οργανισμό σου, με ειδικά detox ροφήματα όπως αυτά που βλέπεις στο παρακάτω βίντεο:



Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved