Είστε μονογονέας και θέλετε να ξαναβγείτε ραντεβού; 7 συμβουλές για το τι να κάνετε και τι να μην!

Καλός γονέας σημαίνει ευτυχισμένος γονέας.

Είστε μονογονέας και θέλετε να ξαναβγείτε ραντεβού; 7 συμβουλές για το τι να κάνετε και τι να μην!

Είστε μόνη μαμά ( ή μπαμπάς) και θέλετε να αρχίσετε πάλι να βγαίνετε ραντεβού. Διστάζετε όμως λόγω της κατάστασής σας. Είναι αλήθεια ότι το να βγαίνεις ραντεβού είναι μια «δύσκολη» υπόθεση σε κάθε περίπτωση. Όταν είσαι γονιός τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο σκληρά. Μπορεί όμως και όχι.

Απελευθερωθείτε από τις ενοχές, φορέστε το καλό σας φουστάνι ή πουκάμισο και το πιο λαμπερό σας χαμόγελο και τολμήστε το! Εμείς σας έχουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την μεγάλη απόφαση, τι να κάνετε και τι να αποφύγετε.

Μην κρύβετε το γεγονός ότι είστε γονέας
Πολλοί μόνοι γονείς, άνδρες ή γυναίκες, διστάζουν αρχικά να αποκαλύψουν την ύπαρξη των παιδιών. Μην το κάνετε. Ακριβώς όπως συμβαίνει με ο,τιδήποτε δηλώσετε για τον εαυτό σας η ειλικρίνεια μειώνει τις πιθανότητες παρεξηγήσεων ή συναναστροφών με στενόμυαλους ανθρώπους. Όποιος αντιμετωπίζει το παιδί σας σαν «πρόβλημα» δεν αξίζει τον κόπο. Το «πρόβλημα» είναι δικό του, μην χάνεται τον χρόνο σας.

Μην εξηγείτε, μην απολογείστε, μην ζητάτε «συγγνώμη» για τη ζωή σας
Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα του να δώσετε εξηγήσεις πώς και γιατί καταλήξατε να είστε μόνος γονέας. Ειδικά στα πρώτα ραντεβού αυτό δεν αφορά τους άλλους – τουλάχιστον όχι όλες οι λεπτομέρειες. Να είστε περήφανοι για την οικογένεια και για τη ζωή σας.

Μην μιλάτε συνέχεια για τα παιδιά σας και τον/την πρώην, μην εξηγείτε συνέχεια το πόσο δύσκολο είναι να είστε μονογονέας.
Τι ακριβώς θέλετε να αναλύσουμε εδώ;! Τα παιδιά σας είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή σας, ο/η πρώην δεν αποδείχθηκε ο καταλληλότερος σύντροφος και ναι, είναι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη/ος σου. Αλλά αλήθεια τώρα; Θα φταίει ο άλλος αν δεν εμφανιστεί στο δεύτερο ραντεβού;

rantevou2

Αντικαταστήστε τη λέξη «αποσκευή» με τη λέξη «δώρο»
Στην ανάγκη σας για προσωπική ζωή μην αντιμετωπίζετε τα παιδιά σας σαν «αποσκευές» που πρέπει να «κουβαλάτε» σε όλη σας τη ζωή, αλλά σαν «δώρα». Σκεφτείτε τις φορές που τα παιδιά σας σας βοήθησαν να γίνεται καλύτεροι άνθρωποι, σαν έκαναν να βλέπετε τη ζωή με προοπτική.

Μη νιώθετε ενοχές
Ποτέ μην σκεφτείτε ότι είναι λάθος η επιθυμία σας για προσωπική ζωή, για προσωπικό χρόνο. Είναι απαραίτητα για να είστε συναισθηματικά υγιής. Μια καλή μαμά είναι μια ευτυχισμένη μαμά. Είστε μαμά, ναι, αλλά είστε επίσης γυναίκα που θέλει να φλερτάρει και να απολαύσει ένα ωραίο ποτήρι κρασί με καλή ενήλικη παρέα.

Μη βιαστείτε να γνωρίσετε το νέο σας σύντροφο στο παιδί σας
Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο άτομο που βγαίνετε ραντεβού ότι δεν ψάχνετε για «βοήθεια» στο μεγάλωμα των παιδιών. Μην βιαστείτε να «συνδέσετε» το παιδί με τον σύντροφό σας και αν προκύψει η γνωριμία, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, συστήστε τον σαν ένα φιλικό σας πρόσωπο.

Εστιάστε στο παρόν και διασκεδάστε
Τα ραντεβού, ειδικά τα πρώτα, θα πρέπει να είναι διασκεδαστικά και όχι απαραίτητα να οδηγήσουν κάπου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, απλώς να αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν. Εστιάστε στο παρόν της σχέσης σας και ζητήστε και από το σύντροφό σας να κάνει το ίδιο. Πολλοί «αγχώνονται» εξ αρχής πιστεύοντας πως θα πρέπει οπωσδήποτε στο μέλλον να αναλάβουν ρόλο του άλλου γονέα για το παιδί σας κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα σε κανενός είδους σχέση, είτε υπάρχουν παιδιά είτε όχι. Να θυμάστε ότι η ύπαρξη των παιδιών σας βοηθάει τελικά να διακρίνετε ποιος «αξίζει τον κόπο» και ποιος όχι.

Μια οικογένεια δεν είναι ατελής μόνο και μόνο επειδή δεν είναι σύμφωνη με τα παραδοσιακά πρότυπα. Επειδή θέλετε να βγείτε ραντεβού δεν σημαίνει πώς ψάχνετε απεγνωσμένα για κάποιον να γεμίσει το κενό, ούτε για «γονιό» για τα παιδιά σας. Όλα αυτά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Μια οικογένεια είναι δυνατόν να είναι πολύ καλή ακόμη και αν αποτελείται από δύο ή τρία μόνο άτομα- μαμά ή μπαμπά και παιδιά. Άλλωστε όταν πρόκειται για την οικογένεια η ποιότητα μετράει και όχι η ποσότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved