Έτσι μπορεί να ισορροπήσει μια μαμά δουλειά και οικογένεια!

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να είσαι μανούλα και να έχεις παράλληλα και μια full time δουλειά.

Έτσι μπορεί να ισορροπήσει μια μαμά δουλειά και οικογένεια!

Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις την ισορροπία σου!

Αν νοιώσεις ενοχές ή πως δεν τα καταφέρνεις καλά, δεν τα βγάζεις πέρα, δεν είναι κακό να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού ή να το συζητήσεις με το στενό σου περιβάλλον. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να τα προλαβαίνεις όλα, όμως οι ενοχές είναι περιττές!

Σταμάτα να τρέχεις το πρωί τελευταία στιγμή για τα προλάβεις όλα! Το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, μπορείς να έχεις βγάλει από την ντουλάπα τα ρούχα που θα φορέσουν τα παιδιά το πρωί στο σχολείο ενώ μπορείς ακόμη και να έχεις ετοιμάσει το φαγητό που θα πάρουν μαζί τους, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν κάνει το μπάνιο τους από το βράδυ!

Πάρε ένα ημερολόγιο και ξεκίνα από τώρα ακόμα να σημειώνεις τις υποχρεώσεις που έχεις και αφορούν στα παιδιά σου. Σημείωσε τα πάρτι γενεθλίων που πρέπει να πάτε, το πότε πρέπει να επισκεφτείς τους δασκάλους τους στο σχολείο ή στο φροντιστήριο και γράφε ότι πιστεύεις ότι μπορεί να ξεχάσεις και θα σε κάνει να τρέχεις σαν... τρελή!

Είναι σημαντικό τις ώρες που λείπεις στη δουλειά σου να έχεις μια επαφή με τα παιδιά σου. Πάρε ένα τηλέφωνο στο σπίτι όταν ξέρεις πως αυτά έχουν επιστρέψει. Όπως θέλεις εσύ να τα ακούσεις, το ίδιο θέλουν κι αυτά. Θα σου φτιάξει αμέσως η διάθεση όταν ακούσεις τη φωνούλα τους!

Βρες κάποιες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα, ιππασία, σινεμά, βόλτα στο πάρκο και όρισε μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα που θα πηγαίνετε όλοι μαζί και θα περνάτε όμορφες και χαλαρές στιγμές. Βάλτο στο πρόγραμμά σου και φρόντισε να μην το αλλάξεις...

Τελευταίο και βασικό είναι να μην ξεχνάς ποτέ να περνάς λίγο χρόνο με τον σύντροφό σου, να πηγαίνετε βόλτες, να συζητάτε αλλά παράλληλα να βρίσκεις πάντα και λίγο χρόνο για να περιποιείσαι τον εαυτό σου, να μην τον αφήσεις ποτέ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved