Αλήθεια, γιατί μια μαμά πρέπει να είναι μη-συντηρητική;

Μήπως είσαι υπερβολικά αυστηρή; Πόσες ελευθερίες δίνεις στα παιδιά σου;

Αλήθεια, γιατί μια μαμά πρέπει να είναι μη-συντηρητική;

Αρκετές φορές, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, περιορίζουμε τα μικρά μας. Λέμε περισσότερα «όχι» από όσα θα περίμεναν, δεν είμαστε ανοιχτές σε νέες εμπειρίες και γινόμαστε αρκετά αυστηρές. Με λίγα λόγια γινόμαστε συντηρητικές! Μήπως είναι ώρα να ξεχάσουμε όλα όσα συνέβαιναν στην «εποχή μας» και να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα;

Το πρώτο βήμα, για να γίνεις λίγο πιο χαλαρή, είναι η επικοινωνία! Είναι σημαντικό, το παιδί σου να αισθάνεται ότι μπορεί να σου μιλήσει ανοιχτά ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να δημιουργήσεις μία σχέση εμπιστοσύνης και του δείξεις ότι μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να σου μιλάει για τα προβλήματά του και τις σκέψεις του. Ξέχνα λοιπόν τις συντηρητικές σου απόψεις και αφιέρωσε του όλη σου την προσοχή.

Απόφυγε την πίεση

Όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα τα παιδιά θα έχουν ανάγκη να επικοινωνούν με τη μαμά τους και να ακούνε τις συμβουλές της. Και μπορεί η τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και να έχει αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλλά είναι σημαντικό να δοκιμάσεις να προσαρμοστείς στη νέα ψηφιακή εποχή προκειμένου να είσαι πάντα δίπλα τους, όπου και αν βρίσκονται. Μη διστάζεις να συνδεθείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μιλήσεις στη γλώσσα τους, ακόμα και να χρησιμοποιήσεις emoticon. Σταμάτα να επικρίνεις τα μικρά σου για τις ώρες που ξοδεύουν μπροστά σε οθόνες και δοκίμασε να προσελκύσεις το ενδιαφέρον τους με συναρπαστικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Δείξτους ότι μπορούν να σου μιλούν για τα πάντα, χωρίς να φοβούνται ή να αγχώνονται.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποφεύγεις την πίεση σε κάθε τομέα, καθώς δεν πρόκειται να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αντίθετα, θα προκαλέσεις αρνητικά συναισθήματα, γκρίνια και θα τα πεισμώσεις...

LA VACHE 17

Δώσε στα παιδιά σου περισσότερες ελευθερίες!

Δώσε πολλές και διαφορετικές επιλογές στα μικρά σου, προκειμένου να αισθάνονται ότι είναι ανεξάρτητα και αποφασίζουν τα ίδια για τον εαυτό τους. Για παράδειγμα, επίτρεψέ τους να φορέσουν ό,τι ρούχα θέλουν και άστα να πειραματιστούν με το στυλ τους. Έτσι, θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους!

Μην κρίνεις τις επιλογές τους και τον τρόπο που διασκεδάζουν! Μπορεί οι δραστηριότητες που επιλέγουν να σου φαίνονται βαρετές. Παρόλα αυτά, μπορείς να τους ζητήσεις να σε μυήσουν σε αυτές και να σε κάνουν να τις δεις μέσα από τα μάτια τους. Προσπάθησε να ενθουσιαστείς και εσύ. Άστα να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και τις κλίσεις τους και μην τα περιορίζεις!

LA VACHE 18

Μην επιβάλεις τις απόψεις σου και χάρισέ τους περισσότερες ελευθερίες. Πες «όχι» στον συντηρητισμό σε κάθε τομέα της ζωής σου, και φυσικά στη διατροφή. Προσέφερε στα παιδιά σου θρεπτικές και νόστιμες επιλογές, γεμίζοντας τα ντουλάπια και το ψυγείο με υγιεινά τρόφιμα, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και τεχνητά χρώματα, όπως το La Vache qui rit.

Η αυθεντική του γεύση, που έρχεται σε μερίδες, τυροβουτιές και spreds, θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις τα πιο πρωτότυπα σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας! Βάλε φαντασία και τόλμησε να δοκιμάσεις νέες συνταγές που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σου.

Απόβαλε το άγχος, χαλάρωσε και γίνε η πιο cool μαμά που δεν καταπιέζει τα παιδάκια της! Έτσι, θα τους επιτρέψεις να γίνουν πιο ισορροπημένοι ενήλικες, να μάθουν να εκφράζονται χωρίς φόβο και θα δημιουργήσεις μία σχέση που βασίζεται στην κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.

LA VACHE 6
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved