10 πράγματα που μόνο η μαμά κάνει και πρέπει να την ευχαριστείτε

Τι κάνει μόνο μια μαμά για το παιδί της.

10 πράγματα που μόνο η μαμά κάνει και πρέπει να την ευχαριστείτε
Bigstock

Οι μαμάδες είναι οι καλύτερες. Νοιάζονται για εσένα και σε υποστηρίζουν. Υπάρχουν ρόλοι που μερικές μαμάδες μάλιστα υπερ-καλύπτουν. Για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχουν πράγματα που κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει για εσένα παρά μόνο εκείνη.

Τι κάνει μόνο μια μαμά;

1. Σε γέννησε

Φυσικά και σε γέννησε και αυτό είναι κάτι που μόνο μια μάνα μπορεί να κάνει. Αυτό άλλωστε σε κάνει και παιδί της. Αλλά αν σταματήσεις για ένα λεπτό και σκεφτείς τη στιγμή του τοκετού και τον πόνο που έζησε απλά και μόνο για να γεννηθείς (και για να αναπνέεις), ίσως να θελήσεις να της τηλεφωνήσεις και να της πεις «σε ευχαριστώ».

2. Σε ταΐζει

Από τη μέρα που γεννήθηκες, η μητέρα σου θυσίασε το κορμί της και τον χρόνο της για να έχεις φαγητό να τραφείς. Ακόμη και αν ετοίμαζε γάλα για το μπιμπερό, η μητέρα σου έκανε τα πάντα για να σταματήσουν τα δάκρυα σου και για να είναι η κοιλίτσα σου γεμάτη.

snack-mama-thilazei.jpg

3. Σκουπίζει τα δάκρυά σου

Οι μαμάδες, με κάποιο μαγικό τρόπο γνωρίζουν πώς να σε παρηγορήσουν. Είτε κλαις γιατί χτύπησες το γόνατό σου, είτε γιατί χώρισες με το κορίτσι σου (ή το αγόρι σου), η μαμά σου ήταν εκεί με εκείνες τις θεραπευτικές αγκαλιές για να σε κρατήσει.

4. Καθαρίζει τους εμετούς

Η μαμά σου ήταν εκεί και καθάριζε όταν τα πράγματα γίνονταν πολύ βρώμικα. Αναλάμβανε δράση και σε φρόντιζε όταν μια ίωση σου χτυπούσε την πόρτα. Καθάριζε τα λερωμένα σεντόνια, κουβαλούσε τις λεκάνες με εμετό, έστυβε πορτοκάλια για να γίνεις καλά, έβρισκε κουβέρτες για να σε σκεπάσει αν κρύωνες και θυμόταν να σου δώσει το φάρμακό σου.

5. Σε «τρέχει» στις δραστηριότητες

Ας το παραδεχτούμε, με τα χρόνια αναλαμβάνουν δράση και οι μπαμπάδες, αλλά στην πρώτη δραστηριότητα που ξεκινά ένα παιδί η μαμά είναι εκείνη που τρέχει. Στέκεται στο πλευρό σου από την πρώτη μέρα και σε ενθαρρύνει.

6. Κρατά τις ζωγραφιές σου

Ό,τι και αν έφτιαξες, σε όποια ηλικία, όσο χάλια και αν ήταν, η μαμά πάντα σου έλεγε ευχαριστώ όταν της πρόσφερες τη ζωγραφιά σου και την κρατούσε. Σίγουρα οι ζωγραφιές σου βρίσκονται σε κάποιο φάκελο ή κουτί στην αποθήκη.

7. Ξενύχτησε για εσένα

Όταν άρχισες να βγαίνεις με φίλους αργά το βράδυ, η μαμά σου ήθελε να βεβαιωθεί ότι είσαι ασφαλής. Ξενύχτησε για εσένα ακόμη και αν έπρεπε να ξυπνήσει νωρίς το πρωί. Περίμενε να γυρίσεις για να της πεις πώς πέρασες και με ποιον ήσουν μαζί.

8. Ακόμη ετοιμάζει φαγητό και κολατσιό

Δεν το κάνει κάθε μέρα, αλλά όταν το κάνει σου αρέσει πολύ. Εξάλλου το κολατσιό που ετοιμάζει η μαμά και το φαγητό είναι το κάτι άλλο.

mama-thelei-pragmata-gia-ton-eafto-tis.jpg

9. Κάνει εκπλήξεις

Δεν χρειάζεται να γιορτάζεις ή να έχεις γενέθλια για να σου κάνει κάποιο δώρο. Σου αγοράζει κάτι, απλά και μόνο για να σε εκπλήξει. Μπορεί να είναι αγαπημένο σνακ, ένα λουλούδι, να σε πάρει να πάτε μια βόλτα ή να δείτε μια ταινία.

10. Υπάρχεις στο μυαλό της μέρα και νύχτα

Κανένας δεν σε σκέφτεται όσο η μανούλα. Σε αγαπά για αυτό που είσαι και για όλα όσα κάνεις. Προσεύχεται για εσένα, θέλει να πετύχεις στη ζωή σου και θέλει να είσαι ευτυχισμένος/η.

Η μητέρα σου κάνει και συνεχίζει να κάνει τόσα για εσένα. Να θυμάσαι να της λες «Σε αγαπώ» πού και πού και φυσικά «Ευχαριστώ».

πηγή: eu.aberdeennews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved