«Ο Θεός μου διάλεξε την καλύτερη μαμά του κόσμου!»

«Μαμά να σου πω κάτι; Ο Θεός μου διάλεξε την καλύτερη μαμά του κόσμου!», μου είπε η πεντάχρονη κόρη μου χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια που την έκανα μπάνιο, πριν πιει το γάλα της και ξαπλώσει για να κοιμηθεί.

«Ο Θεός μου διάλεξε την καλύτερη μαμά του κόσμου!»

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Δάκρυσα! Αλήθεια σας λέω δεν μου έχει ξαναπεί ποτέ κάτι τέτοιο. Μόνο «Σε αγαπώ μαμά», «Μαμά, είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου», και όλα εκείνα που όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας λένε για να «μαλαγανέψουν» τους γονείς τους. Εκείνη τη στιγμή όμως δεν είχε λόγο. Δεν μου ζητούσε κάτι. Απλά κουβεντιάζαμε, όπως κάνουμε κάθε φορά την ώρα του μπάνιου.

Βλέπετε στο μπαλέτο το απόγευμα, ένας μπαμπάς μου ζήτησε να χτενίσω τη μικρή του κόρη γιατί δεν τα κατάφερνε ο ίδιος. Και το έκανα με χαρά. Έφτιαξα έναν περίτεχνο κότσο γρήγορα-γρήγορα και τα κορίτσια μπήκαν στο μάθημα. «Μαμά, σήμερα τα μαλλιά της Μαρίας ήταν πολύ όμορφα. Μπράβο!», μου έλεγε ενώ της ξέπλενα τα μαλλιά από το σαμπουάν. «Ευχαριστώ αγάπη μου αλλά δεν έκανα κάτι διαφορετικό απ' ό,τι κάνω σε εσένα!», «Ναι, το ξέρω αλλά η Μαρία πάντα έχει αλογοουρά τα μαλλιά της. Σήμερα όμως ήταν σωστή μπαλαρίνα!» μου είπε και της έριξα νερό στο πρόσωπο για να φύγουν οι περίσσιες σαπουνάδες.

«Μαμααααά; Ξέρεις πάρα πολλά πράγματα. Ο Θεός μου διάλεξε την καλύτερη μαμά που υπήρχε στον κόσμο!». Το πρόσωπό μου φώτισε και τα μάτια μου βούρκωσαν. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το παιδί σου να σου λέει ότι ο Θεός σε διάλεξε για να είσαι μαμά του, επειδή στα μάτια του φαντάζεις η καλύτερη!

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν τα παιδιά σας, σας έχουν κάνει να αισθανθείτε τόσο όμορφα, όσο με έκανε η μικρή μου εμένα να αισθανθώ χθες βράδυ. Και ξέρετε γιατί ένιωσα όμορφα; Γιατί μέχρι χθες, πίστευα ότι έκανα πολλά πράγματα λάθος. Μέχρι χθες πίστευα πώς ήμουν «ο μπαμπούλας» του σπιτιού που φωνάζει και θέλει όλα να είναι «σωστά». Μέχρι χθες όλα αυτά όμως! Γιατί η κόρη μου, μου έδειξε μέσα από αυτή της τη φράση, ότι παρ' όλα αυτά, στα μάτια της είμαι «τέλεια». Ότι για εκείνη, τα κάνω όλα ωραία και σωστά. Ότι τα κάνω καλύτερα από κάθε άλλη μαμά που υπάρχει! Έτσι με βλέπει το παιδί μου. Τέλεια! Και ας μην είμαι στην πραγματικότητα.

Μπορεί να φωνάζω, να τσακωνόμαστε πολλές φορές για ανούσια πράγματα, να νιώθω τύψεις για τις τιμωρίες και τις φωνές που της βάζω, αλλά ξέρω πια ότι γνωρίζει το πόσο την αγαπώ. «Καρδούλα μου, ο Θεός δεν σου διάλεξε την καλύτερη μαμά αλλά έστειλε σε έμενα έναν άγγελο για να με κάνει κάθε μέρα να χαμογελώ από περηφάνια και ευτυχία. Σε αγαπώ!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved