5 τρόποι για να φτιάξετε την λίστα του σουπερμάκετ εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα

Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του νοικοκυριού που μπορούν να γίνουν πολύ χρονοβόρα.

5 τρόποι για να φτιάξετε την λίστα του σουπερμάκετ εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα
Bigstock

Μην σκέφτεστε το σουπερμάκετ σαν αγγαρεία. Καταλαβαίνουμε πως δεν θέλετε να ξεχάσετε τίποτα αλλά με το που μπαίνετε έχετε να αντιμετωπίσετε τα παιδιά, τα καρότσια, την ουρά στο ταμείο και πολλά πολλά ακόμα.

Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι να οργανώσετε την επόμενη επίσκεψή σας στο σουπερμάκετ με μια καλή λίστα του τι χρειάζεστε αλλά και έρευνα για τις τιμές και τις προσφορές.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, πέντε έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα ψώνια πιο γρήγορα και ξοδεύοντας παράλληλα λιγότερα χρήματα.

1. Προσφορές

Δείτε τις προσφορές που υπάρχουν κάθε εβδομάδα ακόμα και στα διαδικτυακά φυλλάδια.

2. Γεύματα της εβδομάδας

Οργανώστε τι θα φάτε μέσα στην εβδομάδα. Έτσι θα ξέρετε κριβώς τι χρειάζεται να αγοράσετε και δεν θα αποσυντονίζεστε έτσι από άλλα «αχρείαστα» προϊόντα.

Τσέκαρετε πρώτα τι έχετε ήδη στο σπίτι και δεν χρειάζεστε. Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο και τα ντουλάπια πριν κάνετε την λίστα. Έτσι θα αποφύγετε τις διπλοαγορές και θα αγοράσετε μόνο ό,τι έχετε απολύτως ανάγκη.

3. Παλιές αποδείξεις

Μπορείτε να κοιτάξετε τις παλιές σας αποδείξεις για να δειτε τι παίρνετε συνήθως. Τις περισσότερες φορές ψωνίζουμε τα ίδια πράγματα και έτσι μπορείς να θυμηθείτε εάν σας διαφεύγει κάτι. Plus: Θα κερδίσετε πολύ ώρα από το να σκεφτείτε τι πρέπει να αγοράσετε.

4. Οργάνωσε τη λίστα ανά διάδρομο

Αν πάτε στο σουπερμάκετ της γειτονιάς σας, σίγουρα γνωρίζετε τι βρίσκεται και πού.

Χωρίστε τη λίστα σε 4 κατηγορίες: καρποί-φρούτα, για το ντουλάπι, κρέας/γαλακτοκομικά και για το ψυγείο .

5. Κάντε τη λίστα στο κινητό

Μπορεί να έχετε κάνει τη λίστα και να την ξεχάσετε στο σπίτι. Γράψτε τη λίστα στο κινητό και έχετε ξεμπερδέψει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved