Άντληση γάλακτος: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ή νοικιάσετε θήλαστρο

Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε θήλαστρο επιλέγοντας αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. 

Νίκη Παπανικολάου
Άντληση γάλακτος: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ή νοικιάσετε θήλαστρο
Bigstock

To θήλαστρο επιτρέπει στις μητέρες που θηλάζουν, να αντλούν το γάλα έχοντας έτοιμα γεύματα για το μωρό τους ειδικά αν εργάζονται και λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι.

Κριτήρια επιλογής θηλάστρου

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε θήλαστρο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε και τη δυνατότητα της ενοικίασης.

Ως προς την τελική επιλογή, τα κριτήρια έχουν να κάνουν καθαρά με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα:

  • Πόσο συχνά θα χρησιμοποιείτε το θήλαστρο.
  • Πόσο καιρό σκοπεύετε να θηλάσετε.
  • Χρηστικότητα θηλάστρου (ορισμένες αντλίες μπορεί να είναι πιο βαριές από άλλες).
  • Εάν το θήλαστρο θα καλύψει τις ανάγκες σας.
  • Ορισμένα ηλεκτρικά μοντέλα αντλούν και τους δύο μαστούς ταυτόχρονα (διπλές ηλεκτρικές αντλίες).
1674634598820-593071772-thilastro-katharisma.jpg

Τύποι θηλάστρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θηλάστρων που μπορείτε να βρείτε στην αγορά:

Χειροκίνητο θήλαστρο

Το συγκεκριμένο θήλαστρο δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει κι έτσι μπορείτε να το έχετε μαζί σας και να το χρησιμοποιείτε παντού. Αλλά είναι πιο αργό από το ηλεκτρικό θήλαστρο και μπορεί να νιώσετε πόνο στο στήθος.

Ηλεκτρικό θήλαστρο

Τα περισσότερα ηλεκτρικά θήλαστρα είναι πιο γρήγορα και άνετα από τα χειροκίνητα. Υπάρχει ηλεκτρικό θήλαστρο μονής ή διπλής άντλησης ( δηλ.αντλεί από το ένα ή και από τα δύο στήθη ταυτόχρονα) και μεταφέρεται εύκολα. Προτιμήστε το θήλαστρο που φορτίζει στην πρίζα κι όχι με μπαταρίες. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ηλεκτρικού θηλάστρου και ορισμένα είναι αρκετά ελαφριά. Όσο για τις τιμές, ποικίλουν.

thilastro-poio-na-dialexo-5.jpg

Φορητό θήλαστρο

Το φορητό θήλαστρο απευθύνεται σε γυναίκες που βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε το ηλεκτρικό, ούτε το χειροκίνητο θήλαστρο. Τα δύο μέρη του, μοιάζουν με επιθέματα και τοποθετούνται απευθείας στο εσωτερικό του σουτιέν. Επιπλέον, το θήλαστρο αυτό μπορεί να συνδεθεί μέσω εφαρμογής με το smartphone ώστε να βλέπετε πόσο γάλα έχετε αντλήσει αλλά και να τσεκάρετε το πρόγραμμα άντλησης που ακολουθείτε. Όσες γυναίκες το έχουν χρησιμοποιήσει ωστόσο, λένε ότι είναι δύσχρηστο και αρκετά ακριβό.

Νοσοκομειακό θήλαστρο

Το νοσοκομειακό θήλαστρο δεν μεταφέρεται εύκολα αλλά θεωρείται το πλέον πρακτικό για τη γυναίκα που μόλις γέννησε και το μωρό της δεν θηλάζει καλά ή δεν θηλάζει καθόλου. Τέτοιο θήλαστρο θα χρειαστείτε επίσης αν πονάτε πολύ στις θηλές κατά τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα και θέλετε να αντλείτε το γάλα μέχρι να κλείσουν οι πληγές. Η άντληση με νοσοκομειακό θήλαστρο ανά 2 ώρες τη μέρα και ανά 3 ώρες τη νύχτα βοηθά σημαντικά στην παραγωγή μητρικού γάλακτος.

antlisi-mitrkou-galaktos.jpg

Συλλέκτης γάλακτος

Ο συλλέκτης μητρικού γάλακτος ταιριάζει σε κάθε στήθος και μπορείτε να τον έχετε στην τσάντα σας όταν είστε εκτός σπιτιού. Τον τοποθετείτε επάνω στο στήθος σας δημιουργώντας μια φυσική αναρρόφηση και συλλέγοντας κάθε σταγόνα του μητρικού γάλακτος. Πλένεται εύκολα κι είναι αρκετά οικονομικός.

Ενοικίαση θηλάστρων

Τα περισσότερα θήλαστρα μπορείτε να τα νοικιάσετε αν δεν θέλετε να τα αγοράσετε. Οι τιμές ποικίλουν και διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος του θηλάστρου που θα επιλέξετε, τη χρονική διάρκεια αλλά και τυχόν αξεσουάρ ή ανταλλακτικά που θα χρειαστείτε.Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε προσφορές και ειδικά πακέτα των εταιρειών. Μπορείτε ενδεικτικά να ενημερωθείτε για τις τιμές ενοικίασης θηλάστρων εδώ.

Με πληροφορίες από my.clevelandclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved