Άντληση μητρικού γάλακτος: Πώς να καθαρίσετε το θήλαστρο σωστά

Τι να κάνετε πριν και μετά από κάθε χρήση του θηλάστρου.

Άντληση μητρικού γάλακτος: Πώς να καθαρίσετε το θήλαστρο σωστά
Bigstock

Η άντληση του μητρικού γάλακτος σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται από επιλογή και σε κάποιες άλλες από ανάγκη. Όπως και να έχει είναι ένας τρόπος να συνεχίσετε να ταΐζετε το μωρό σας με μητρικό γάλα, το οποίο είναι πολύτιμο για την ανάπτυξή του για όσο διάστημα επιθυμείτε.

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα θήλαστρα για να επιλέξετε και να βρείτε εκείνο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα, υπάρχει το ηλεκτρικό θήλαστρο από το οποίο μπορείτε να αντλήσετε γάλα και από τα δύο στήθη ταυτόχρονα ή μόνο από το ένα, στην ταχύτητα που το επιθυμείτε.

thilastro poio na dialexo 4

Υπάρχει το φορητό θήλαστρο για μαμάδες που βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο και φυσικά το χειροκίνητο θήλαστρο, το οποίο είναι και το πιο εύκολο και αποτελεσματικό στη χρήση.

Πώς να καθαρίσετε το θήλαστρο μετά από κάθε χρήση

O CDC αναφέρει ότι τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα στο μητρικό γάλα όπως και στα υπολείμματα τα οποία παραμένουν σε μέρη της αντλίας, εάν το θήλαστρο δεν καθαριστεί καλά. Είναι σημαντικό λοιπόν να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής πριν και μετά από κάθε χρήση.

Πριν τη χρήση

Πλύντε τα χέρια σας σχολιαστικά με σαπούνι, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Πριν το χρησιμοποιήσετε ελέγξτε το θήλαστρο είναι καθαρό.

Μετά από τη χρήση

Αποθηκεύστε το μητρικό γάλα με ασφάλεια. Φυλάξτε το σε ειδικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και γράψτε σε αυτοκόλλητη ετικέτα την ημερομηνία και την ώρα άντλησης. Αποθηκεύστε το σακουλάκι στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Καθαρίστε το θήλαστρο και ιδιαίτερα την περιοχή που εφάπτεται στο στήθος. Μπορείτε να πλύνετε το θήλαστρο στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Πιο συγκεκριμένα,

Στο χέρι:

  • Βάλτε τα μέρη του θηλάστρου σε μία καθαρή λεκάνη και όχι απευθείας στον νεροχύτη καθώς είναι πιθανό να έχει μικρόβια και βακτήρια.
  • Προσθέστε σαπούνι και ζεστό νερό.
  • Τρίψτε με ένα καθαρό σφουγγάρι ή ένα βουρτσάκι το κάθε κομμάτι του θηλάστρου ξεχωριστά.
  • Ξεπλύνετε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης
  • Αφήστε τα κομμάτια του θηλάστρου πάνω σε μία καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.

Στο πλυντήριο πιάτων:

Μπορείτε να πλύνετε το θήλαστρο και στο πλυντήριο πιάτων. Καλό είναι να επιλέξετε την πλύση στην υψηλή θερμοκρασία και στέγνωμα με ζεστό αέρα για να εξολοθρεύσετε τα μικρόβια.

Με πληροφορίες από cdc.gov

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved