Νέος οδηγός ασφαλείας για τα μαξιλάρια θηλασμού

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων αποθαρρύνει επίσης τους γονείς να χρησιμοποιούν τα μαξιλάρια θηλασμού όταν το βρέφος κοιμάται. 

Νέος οδηγός ασφαλείας για τα μαξιλάρια θηλασμού

Το προσωπικό του CPSC συνιστά να γίνουν τα μαξιλάρια θηλασμού πιο ασφαλή και αποθαρρύνουν τους γονείς να βάζουν τα μωρά τους να κοιμούνται μέσα σε αυτά

Bigstock

Για πολλές θηλάζουσες μητέρες, τα μαξιλάρια θηλασμού αποτελούν ένα από τα πιο άνετα αντικείμενα που αποκτούν από την αρχή της εγκυμοσύνης τους. Πριν φέρουν στον κόσμο το μωρό τους αγκαλιάζουν τα μαξιλάρια θηλασμού για να κοιμούνται πιο άνετα και όταν γεννούν, τα χρησιμοποιούν ακουμπώντας το μωράκι τους για να θηλάσει πιο άνετα.

Επειδή πολλές συνεδρίες θηλασμού τελειώνουν με το μωρό να κοιμάται βαθιά, αυτά τα μαξιλάρια, χρησιμοποιούνται και ως φωλιές ύπνου. Πολλοί είναι εκείνοι που τα τυλίγουν γύρω από τα μωράκια τους, όσο κοιμούνται στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Αλλά οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν διπλά πριν αφήσουν τα μωρά τους να κοιμηθούν με το μαξιλάρι θηλασμού δίπλα τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC).

Η CPSC συνιστά να γίνουν τα μαξιλάρια θηλασμού πιο ασφαλή και αποθαρρύνουν τους γονείς να βάζουν τα μωρά τους να κοιμούνται μέσα σε αυτά.

Η CPSC αναφέρει 154 βρεφικούς θανάτους που σχετίζονται με μαξιλάρια θηλασμού μεταξύ 2010 και 2022. Σχεδόν όλοι αυτοί οι θάνατοι ήταν μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Δυστυχώς οι επίσημες αιτίες θανάτου αναφέρθηκαν ως ασφυξία, ξαφνικός απροσδόκητος βρεφικός θάνατος (SUID), σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου κ.α.

Η CPSC συνιστά να γίνουν τα μαξιλάρια θηλασμού πιο ασφαλή και αποθαρρύνουν τους γονείς να βάζουν τα μωρά τους να κοιμούνται μέσα σε αυτά.

Bigstock

Συστάσεις για τα μαξιλάρια θηλασμού από την CPSC

«Σχεδόν όλοι οι βρεφικοί θάνατοι της έρευνας αφορούσαν τη χρήση του μαξιλαριού θηλασμού», ανέφερε η CPSC στο Parents.com και συνέχισε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τα μαξιλάρια θηλασμού ασφαλέστερα, διατηρώντας τη λειτουργικότητά τους. Τα μαξιλάρια θηλασμού μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμα για τους γονείς και τους φροντιστές. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ορισμένα μαξιλάρια θηλασμού δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για θηλασμό, αλλά επίσης για να επιτρέπουν το βρέφος να χαλαρώνει και να κοιμάται, κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν είναι ασφαλές. Τα μαξιλάρια θηλασμού πρέπει να σχεδιάζονται και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την περίοδο του θηλασμού. Όσο για τον ύπνο; Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται μόνο σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια - όπως μια κούνια ή το λίκνο τους - χωρίς μαξιλάρια ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο του βρέφους από ασφυξία. Προτεραιότητα της CPSC είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας αυτών και όλων των προϊόντων, ιδιαίτερα όταν θέτουν σε κίνδυνο την πιο ευάλωτη κατηγορία, αυτή των παιδιών!».

Τι ζητά η CPSC;

  1. Τα μαξιλάρια θηλασμού «να είναι αρκετά σταθερά ώστε το προϊόν να είναι απίθανο να φράξει τους αεραγωγούς του μωρού».
  2. Τα μαξιλάρια θηλασμού να έχουν ανοίγματα που ταιριάζουν στον ενήλικα που τα χρησιμοποιεί παρά στο βρέφος.
  3. Να έχουν σήμανση για να προειδοποιούνται οι γονείς για τους κινδύνους ασφυξίας και τους κινδύνους πτώσης που μπορεί να σχετίζονται με τα μαξιλάρια θηλασμού.
  4. Να μην έχουν ιμάντες για τη στερέωση των βρεφών. Οι ιμάντες μπορεί να δίνουν στους γονείς μια λανθασμένη αίσθηση ότι είναι ασφαλές να αφήνουν τα μωρά τους μόνα τους επάνω στο μαξιλάρι θηλασμού.

πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved