Μαξιλάρι εγκυμοσύνης: Τα οφέλη και τα διαφορετικά είδη

Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση από τους πόνους στο σώμα.

Μαξιλάρι εγκυμοσύνης: Τα οφέλη και τα διαφορετικά είδη
Bigstock

Οι πόνοι στα διάφορα σημεία του σώματος είναι ένα αρκετά κοινό σύμπτωμα τη περίοδο της εγκυμοσύνης. Πόνοι στη μέση, στα πόδια, στην κοιλιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο πόνος αυτός σχετίζεται με το αυξανόμενο μέγεθος του εμβρύου, το οποίο προκαλεί την άσκηση έντονης πίεσης στους γοφούς, τη μέση, το ηβικό οστό και τα πόδια.

Ο πόνος μπορεί να γίνει πιο έντονος κατά τη διάρκεια της νύχτας και γενικά όταν είστε σε οριζόντια θέση. Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στους πόνους αυτούς και υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε.

Τι ακριβώς είναι το μαξιλάρι εγκυμοσύνης;

Τα κλασικά μαξιλάρια δεν είναι σχεδιασμένα για να αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος της εγκύου. Τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης, από την άλλη, είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να παρέχουν στήριξη σε κάθε σημείο του σώματος που επηρεάζεται από το μεγάλο μέγεθος της κοιλιάς.

Πώς βοηθάει το μαξιλάρι εγκυμοσύνης στην ανακούφιση των πόνων;

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές του σώματος που τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά με την στήριξη που παρέχουν, όπως κάτω από την κοιλιά, πίσω από το λαιμό και ανάμεσα στα πόδια.

Τι προσφέρει το μαξιλάρι εγκυμοσύνης:

  • Προσφέρει άνεση και διευκολύνει την προσαρμογή σε μία θέση ύπνου
  • Κρατά τον λαιμό, την πλάτη και τους γοφούς ευθυγραμμισμένα.
  • Μειώνει την πίεση στους γοφούς και το ηβικό οστό κρατώντας τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
  • Βοηθά στην ανακούφιση από καούρες, ρινική συμφόρηση και κράμπες στα πόδια.

Τα διαφορετικά είδη των μαξιλαριών εγκυμοσύνης

Υπάρχουν διάφορα μαξιλάρια εγκυμοσύνης που διαφοροποιούνται ως προς το σχήμα και το υλικό κατασκευής. Τα μαξιλάρια σε σχήμα U που στηρίζουν την πλάτη και την κοιλιά, διατηρούν τα πόδια και τους γοφούς παράλληλα και στηρίζουν τον λαιμό, ενώ τα μαξιλάρια-σφήνες είναι φτιαγμένα έτσι για να στηρίξουν μία στοχευμένη περιοχή, όπως κάτω από την κοιλιά, πίσω από την πλάτη ή ανάμεσα στα γόνατα.

Υπάρχουν μαξιλάρια με αφρό μνήμης, μαξιλάρια καλυμμένα με υφάσματα. Είναι σημαντικό πριν την αγορά σας να βρείτε εκείνο που ταιριάζει σε εσάς και καλύπτει τις ανάγκες σας.

Χρειάζεστε πραγματικά ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης;

Το μαξιλάρι εγκυμοσύνης δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης και δεν επηρεάζει την εξέλιξη της εγκυμοσύνης ή την ανάπτυξη του εμβρύου. Ωστόσο, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο και βολικό. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να έχετε περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα και το μαξιλάρι εγκυμοσύνης είναι αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη αντοχή και μεγαλύτερη ευελιξία.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved