Πότε μπορεί το μωρό να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Σε ποια ηλικία μπορεί να το μωρό να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Πότε μπορεί το μωρό να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Μετά τις πρώτες 40 μέρες οι γονείς αναρωτιούνται αν πρέπει ή όχι να βάλουν το μικρό τους να κοιμάται σε μαξιλάρι. Τι λένε όμως, οι ειδικοί; Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Σύμφωνα με το momjunction.com τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν σε μαξιλάρι μετά τους 18 μήνες. Ωστόσο, καλό είναι να περιμένουν μέχρι να κλείσει και τον 2ο χρόνο της ηλικίας του πριν βάλουν το μαξιλάρι στην κούνια ή το κρεβάτι του.

Για ποιο λόγο δεν κάνει ένα μωρό να έχει μαξιλάρι στην κούνια του;

Για τον ίδιο λόγο που απαγορεύεται να έχει παιχνίδια και κουβέρτες. Τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες και τα διάφορα λούτρινα παιχνίδια μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό σε ένα μωρό. Σύμφωνα με το Consumer Product Safety Commission, τα μαξιλάρια ευθύνονται για τον πνιγμό τουλάχιστον 700 βρεφών από το 1992 μέχρι το 2010.

Επίσης η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, αναφέρει ότι τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες και τα λούτρινα παιχνίδια, ευθύνονται για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS) κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω ασφυξίας.

Επομένως, είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου το μωρό σας γίνει δύο ετών και θα έχει καλύτερες κινητικές δεξιότητες ώστε να μπορεί να απομακρύνει ένα μαξιλάρι που τυχαίνει να πέφτει στο πρόσωπό του. Τα μεγαλύτερα μωρά ή τα νήπια μπορούν διώξουν από πάνω τους ο,τιδήποτε τα ενοχλεί κατά τη διάρκεια του ύπνου!

pote mporei to mwro na koimithei sto maxilari 2

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits: Leah Kelley

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε για να κοιμάται το μωρό με ασφάλεια στην κούνια του;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Ασφαλείας CPCS (Consumer Product Safety Commission), η κούνια είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο ποσοστό των βρεφικών θανάτων σε σχέση με άλλα βρεφικά προϊόντα. Θα πρέπει συνεπώς να την επιλέξετε με προσοχή και έχοντας τα κατάλληλα κριτήρια, δηλαδή την ασφάλεια κι έπειτα την αισθητική. Τι να προσέξετε:

  • Το στρώμα της κούνιας πρέπει να είναι ανατομικό, σκληρό και να εφαρμόζει πολύ καλά στον σκελετό της κούνιας.
  • Τα ανυψωμένα πλαϊνά της κούνιας πρέπει να είναι τουλάχιστον 66 εκατοστά πάνω από το στρώμα, όταν αυτό βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση.
  • Εάν έχετε κούνια με κάγκελα, η απόσταση μεταξύ των ράβδων ή των σανιδών δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 6 εκατοστά. Σε αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να παγιδευτεί το κεφάλι του μωρού ανάμεσά τους.
  • Ανά τακτά διαστήματα ελέγχετε εάν η κούνια είναι σταθερή και όλα τα εξαρτήματα καλά βιδωμένα.
  • Αποφύγετε να τοποθετείτε κουβέρτες και ογκώδη παιχνίδια στην κούνια για τον ίδιο λόγο που δεν κάνει το βρέφος να κοιμάται σε μαξιλάρι.
  • Τα κρεμαστά παιχνίδια θα πρέπει να αφαιρούνται μετά την ηλικία των 5 μηνών όπου το παιδί μπορεί πλέον να σηκώνεται.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved