Μία ιστορία γέννας σε δέκα φωτογραφίες

Φωτογραφίες τοκετού από την Monet Nicole.

Μία ιστορία γέννας σε δέκα φωτογραφίες

Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού, έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες γυναικών και οι φωτογραφίες της πολλές φορές κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο τοκετός είναι μία μοναδική εμπειρία που αλλάζει κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Το ίδιο συνέβη και όταν έφερε στον κόσμο τα δικά της παιδιά. Τρεις γέννες, τρεις εντελώς διαφορετικές εμπειρίες, τρεις αφετηρίας ζωής.

Το προφίλ της στο Instagram απαριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους και οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί αποτυπώνουν την ωμή, την αυθεντική ομορφιά της γέννας.

https://www.instagram.com/p/CqbvxOzsPFW

Η φωτογράφος απαθανατίζει τοκετούς στο νερό, στο σπίτι, στο μαιευτήριο.

https://www.instagram.com/p/CsARSOLN4Yu

Από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν στο account της; Αυτές από την δική της τελευταία γέννα μερικούς μήνες πριν.

«Grover Alden. 4 κιλά και 113 γραμμάρια. Γεννήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Ιουλίου.

Δεν ήμουν καν σίγουρη ότι γεννάω μέχρι και 40 λεπτά πριν τον τοκετό. Οι πρόδρομες συσπάσεις για μέρες το κάνουν αυτό. Αλλά οι συσπάσεις αυτές είναι ήπιες, ίσως και διασκεδαστικές. Το μόνο δύσκολο κομμάτι ήταν το να σπρώξω να βγει… αλλά ακόμα και αυτές οι στιγμές λυτρωτικές και τόσο δυνατές. Ήταν όλα όσα δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν. Οι μεγάλη μου κόρη και ο σύζυγός μου ήταν δίπλα μου όσο εγώ έφερνα στον κόσμο το μωρό μας, και η μικρότερη κόρη μου ήρθε δίπλα μας μόλις κράτησα το μωρό στην αγκαλιά μου» έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση μετά τον τοκετό.

monet-nicole-fotografies-toketou-(5).jpg

Συχνά μέσα από τις αναρτήσεις μιλά για εμπειρίες της και για ιστορίες μαμάδων. Το ίδιο έκανε και πρόσφατα.

«Μία ιστορία γέννας σε δέκα φωτογραφίες» έγραψε αρχικά. Η Monet επέλεξε δέκα στιγμιότυπα που αποτυπώνουν την αγωνία, τη χαρά, τη συγκίνηση.

«Ένα ζεστό ανοιξιάτικο απόγευμα. Σταθερές συσπάσεις που γίνονται πιο δυνατές όσο περνά η ώρα. Μία γρήγορη καταιγίδα που δρόσισε τα πάντα.

Ξεκούραση, βαθιές ανάσες, μεγάλη δουλειά.

Και μετά, τελικά, το πιο γλυκό κορίτσι στα χέρια της. Άξιζαν όλα.»

Δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved