«Ο τοκετός είναι μία εμπειρία για το μωρό – Η κάθε στιγμή μετράει»

Οι φωτογραφίες ενός νεογέννητου τη στιγμή του τοκετού.

«Ο τοκετός είναι μία εμπειρία για το μωρό – Η κάθε στιγμή μετράει»

Η Monet Nicole μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram μοιράζεται εμπειρίες, σκέψεις και ιστορίες μαμάδων.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού και μαία. Έχει απαθανατίσει στιγμιότυπα από εκατοντάδες τοκετούς και έχει βρεθεί στο πλευρό πολλών γυναικών σε μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους.

Η φωτογράφος έχει αποκτήσει το δικό της κοινό στο Instagram όπου οι ακόλουθοι του προφίλ της ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. Εκεί δημοσιεύει φωτογραφίες τοκετών και μοιράζεται εμπειρίες, σκέψεις και ιστορίες μαμάδων.

Σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της η φωτογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες ενός νεογέννητου γράφοντας:

«Ο τοκετός δεν είναι μία εμπειρία μόνο για τη μητέρα ή τους γονείς. Είναι μία εμπειρία και για το μωρό. Γιατί αυτές οι πρώτες στιγμές μετράνε.

Σε αυτόν τον τοκετό, αυτό το μωρό γεννήθηκε σχεδόν αθόρυβα και χρειάστηκε μία ώθηση για να το ξυπνήσουμε και να αναπνέει μόνο του. Ευτυχώς, οι μαίες μπόρεσαν να το βοηθήσουν και να το ξυπνήσουν την ώρα που οι γονείς του του μιλούσαν, το αγκάλιαζαν και το φιλούσαν.

Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που μία πιο άμεση παρέμβαση είναι πιο αναγκαία, είναι όμως εξίσου σημαντικό να προστατέψουμε και αυτές τις πρώτες στιγμές, αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα εάν είναι δυνατόν.»

Παρακάτω οι φωτογραφίες του νεογέννητου.

https://www.instagram.com/p/Csjx1CLJC0p

Η Monet έχει πολλές φορές τοποθετηθεί για τη σπουδαιότητα του τοκετού. Υποστηρίζει ότι ο τοκετός είναι μία εμπειρία μοναδική που αλλάζει την κάθε γυναίκα που Τη βιώνει. Το ίδιο συνέβη και με εκείνη μετά από κάθε τοκετό της.

Παρακάτω φωτογραφία της Monet από τη γέννηση του μικρότερου γιου της.

https://www.instagram.com/p/CsWqMHGr30i

Οι φωτογραφίες της Monet ξεχωρίζουν γιατί αναδεικνύουν την ωμή ομορφιά του τοκετού. Δεν ωραιοποιούν καταστάσεις, δεν είναι επιτηδευμένες. Αντίθετα αποτυπώνουν στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού και αναδεικνύουν το θαύμα της δημιουργίας μία ψυχής και τα συναισθήματα που κυριαρχούν τις στιγμές αυτές.

https://www.instagram.com/p/CqbvxOzsPFW
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved