Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι – Φωτογραφίες μιας μαμάς

Η φωτογράφος και μαία Monet Nicole μοιράζεται τη δική της εμπειρία με το νεογέννητο σπίτι μέσα από φωτογραφίες.

Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι – Φωτογραφίες μιας μαμάς
Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού και μαία. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και έχει απαθανατίσει με τον φωτογραφικό της φακό εκατοντάδες γέννες άλλων γυναικών. Η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών, με το νεότερο μέλος της οικογένειας να είναι σήμερα μόλις λίγων μηνών.

Η φωτογράφος είχε φωτογραφήσει και την δική της γέννα και δημοσίευσε φωτογραφίες της στον επαγγελματικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Το μωρό μας είναι εδώ.

Μετά από μέρες πρόδρομων συσπάσεων, μετά από αμφιβολία και πολύ φόβο το γλυκό μας αγόρι και εγώ περάσαμε και από αυτό το στάδιο και βρεθήκαμε στην άλλη πλευρά.

Grover Alden. 4 κιλά και 113 γραμμάρια. Γεννήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Ιουλίου.

Δεν ήμουν καν σίγουρη ότι γεννάω μέχρι και 40 λεπτά πριν τον τοκετό. Οι πρόδρομες συσπάσεις για μέρες το κάνουν αυτό. Αλλά οι συσπάσεις αυτές είναι ήπιες, ίσως και διασκεδαστικές. Το μόνο δύσκολο κομμάτι ήταν το να σπρώξω να βγει… αλλά ακόμα και αυτές οι στιγμές λυτρωτικές και τόσο δυνατές. Ήταν όλα όσα δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν. Οι μεγάλη μου κόρη και ο σύζυγός μου ήταν δίπλα μου όσο εγώ έφερνα στον κόσμο το μωρό μας, και η μικρότερη κόρη μου ήρθε δίπλα μας μόλις κράτησα το μωρό στην αγκαλιά μου» είχε γράψει τότε.

monet-nicole-fotografies-toketou-(5).jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / monetnicolebirths

Πρόσφατα, η Monet δημοσίευσε μία σειρά φωτογραφιών και από το πρώτο διάστημα στο σπίτι. Σε αυτές φαίνονται η ίδια και ο σύζυγός της με το νέο μέλος της οικογένειας. Στις φωτογραφίες αυτές αποτυπώνονται η κούραση των πρώτων εβδομάδων, η αγάπη, η τρυφερότητα.

«Δεν κοιμόμαστε πολύ τα βράδια. Τα μεγαλύτερα παιδιά μας (συχνά) μας τρελαίνουν. Παρόλα αυτά αυτή η νέα μικροσκοπική ζωή μας υπενθυμίζει πόσο πολύ αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

Οι μέρες μας είναι ήρεμες. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός και έτσι προσπαθούμε να ρουφήξουμε την κάθε στιγμή. Με δάκρυα και αμφιβολίες, με ευγνωμοσύνη και αγάπη.

Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι ένα από τα πιο γλυκά κομμάτια της ιστορίας αγάπης μας. Είναι δύσκολο αλλά και τόσο, τόσο όμορφο».

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved