Κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε ένα νεογέννητο

Όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο να έχετε τα παρακάτω κατά νου.

Κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε ένα νεογέννητο
Bigstock

Το μωράκι έφτασε! Είστε τόσο ενθουσιασμένη που θα επισκεφθείτε το νεογέννητο μωράκι της αδερφής σας, της φίλης σας, της κουνιάδας σας, της ξαδέρφης σας. Αλλά πριν φύγετε από το σπίτι για να τρέξετε στο σπίτι να γνωρίσετε από το κοντά αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι, θα πρέπει να έχετε κάποια πράγματα κατά νου. Κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε ένα νεογέννητο μωράκι.

Ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε ένα νέο μωράκι (και τη νέα μαμά φυσικά)

1. Δεν έχει να κάνει με εσάς έχει να κάνει με αυτούς

Η επιθυμία σας να επισκεφθείτε τη νέα μαμά και το μωρό της, δείχνει τρυφερότητα και αγάπη για εκείνους. Είναι γνωστό. Αλλά κάποιες φορές ενθουσιαζόμαστε τόσο πολύ που θα γνωρίσουμε το νέο αυτό μωράκι που ξεχνάμε ότι τα αστέρια της γέννας είναι οι μαμάδες.

2. Μην προσβάλλεστε εύκολα

Σας αγαπά. Σας εκτιμά. Της αρέσει που προσφερθήκατε να την επισκεφθείτε, αλλά ίσως να μην είναι έτοιμη να δεχτεί επισκέψεις αυτή την περίοδο και θα πρέπει να σεβαστείτε την απόφασή της αυτή, χωρίς να προσβληθείτε.

Γνωστοποιήστε της, πριν το πει εκείνη, ότι καταλαβαίνετε απόλυτα ότι αν δεν είναι έτοιμη να δεχτεί επισκέψεις δεν θα σας προσβάλει με το να σας το πει-ζητήσει. Κάθε γυναίκα και κάθε τοκετός διαφέρει. Δείξτε στη νέα μαμά ότι την καταλαβαίνετε και την υποστηρίζετε σε ό,τι και αν αποφασίσει.

3. Πρώτα τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα

Όχι, οι ξαφνικές επισκέψεις δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πριν εμφανιστείτε τηλεφωνήστε. Δείτε αν θέλουν να σας δεχτούν, αν κοιμούνται, αν δεν κοιμούνται. Μπορεί να κοιμάται, να ταΐζει το μωρό, να κάνει μπάνιο, να μην έχει διάθεση.

4. Σκεφτείτε τα μικρόβια πριν επισκεφθείτε το νεογέννητο

Ένα μικρό μωράκι δεν έχει καθόλου ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Γι' αυτό και μόνο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική. Τι πρέπει να κάνετε;

  • Να μην επισκέπτεστε ένα νεογέννητο αν είστε άρρωστη.
  • Μην παίρνετε μεγαλύτερα παιδιά μαζί σας ακόμη και αν δεν είναι άρρωστα.
  • Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε, πριν σας ζητήσει η μαμά να το κάνετε.
  • Μη φιλάτε το μωρό. Μόνο στο πατουσάκι του και αφού ρωτήσετε τη μαμά αν το επιτρέπει.
  • Φορέστε μάσκα. Αν δεν ξέρετε αν είστε άρρωστη (κυκλοφορεί και covid-19 μην το ξεχνάτε) φορέστε μάσκα για να προστατέψετε το μωράκι.
neogennito.jpg

5. Πηγαίνετε φαγητό

Φτιάξτε ένα νόστιμο φαγάκι, μια λαχταριστή σούπα, κέικ, muffin, ο,τιδήποτε λαχταρά η νέα μαμά να φάει και δεν έχει χρόνο να φτιάξει.

6. Βοηθήστε τη

Τι να κάνετε;

  • Κρατήστε το μωρό μέχρι να κάνει μπάνιο ή να κοιμηθεί λίγο
  • Ζητήστε λίστα να κάνετε ένα σουπερμάρκετ αντί για εκείνη.
  • Παίξτε με το μεγαλύτερο αδερφάκι (αν έχει μεγαλύτερο παιδί)
  • Πλύντε της τα πιάτα αν δείτε γεμάτο νεροχύτη
  • Σιδερώστε τα ρούχα που θα δείτε τη λεκάνη
  • Βάλτε μια γρήγορη ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι

7. Μην κάνετε ερωτήσεις

Μην κάνετε ερωτήσεις για να μάθετε πράγματα που δεν σας αφορούν.

Μη τη ρωτάτε αν θηλάζει, αν κοιμάται το μωρό πολλές ώρες, αν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, αν έκανε επισκληρίδιο, αν λατρεύει το μωρό της, αν νιώθει ότι άλλαξε η ζωή της.

8. Μην κρίνετε τις επιλογές και τον τρόπο που φροντίζει το μωρό

Κάτι που λειτούργησε στη δική σας περίπτωση, όταν είχατε τα παιδιά σας μωρά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βοηθήσει την ίδια. Κάθε γονιός μεγαλώνει διαφορετικά τα παιδιά του και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό.

9. Φύγετε

Σίγουρα της άρεσε που πήγατε, που την είδατε, που τη βοηθήσατε, όμως μην μείνετε για ώρες. Μια ωρίτσα είναι αρκετή. Αφήστε τη να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να δει μια ταινία, ειδικά αν το μωρό κοιμήθηκε. Δώστε της αυτή την ευκαιρία. Δεν θα σας διώξει ποτέ, γι' αυτό εσείς θα πρέπει να το προτείνετε.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved