Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα μίας γέννας με καισαρική

Η Monet Nicole καταγράφει με τον φωτογραφικό της φακό τη γέννα στην 37η εβδομάδα κύησης.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα μίας γέννας με καισαρική
Instagram / monetnicolebirths

Πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις φανταστεί μία γέννα. Ακόμα και αν έχεις προσέξει από το πρώτο τρίμηνο όλα αυτά στα οποία πρέπει να κάνει ή να μην κάνει μία έγκυος, ακόμα και αν είχες μία ομαλή και ήρεμη εγκυμοσύνη.

Αυτό επιβεβαιώνει και η ιστορία μίας μαμάς που μετά από μία αποκόλληση πλακούντα έμεινε για εβδομάδες στο νοσοκομείο μέχρι να γεννήσει τον γιο της με καισαρική στην 37η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Η Monet Nicole, επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού απαθανάτισε τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα, τα πρωτόγνωρα συναισθήματα και γράφει στο Instagram:

«Τα πάντα σε αυτή τη γέννα ήταν διαφορετικά από αυτά που ευχόταν. Η όλη διαδικασία τοκετού ξαφνικά διήρκησε για εβδομάδες στο νοσοκομείο εξαιτίας μίας αποκόλλησης πλακούντα.

Η πελάτισσά μου πέρασε μέρες περιμένοντας και προσευχόμενη να κρατήσει το μωρό μέσα της λίγο ακόμα. Να του δώσει χρόνο για να μεγαλώσει.

Για μέρες ξυπνούσε και κοιμόταν σε ένα κρεβάτι του νοσοκομείου. Μακριά από το σπίτι της. Έβλεπε άλλες γυναίκες να γεννάνε, άκουγε τα μωρά της να κλαίνε. Ήταν μία συναισθηματική και σωματική πρόκληση.

Αλλά τα κατάφερε. Τα κατάφερες. Έφτασε τις 37 εβδομάδες εγκυμοσύνης και τότε επιτέλους κατάφερε να τον συναντήσει. Είχε την πιο ομαλή γέννα με καισαρική. Και μετά έκλαψε με δάκρυα χαράς. Όλοι κλάψαμε μαζί της.

Δεν είναι όλες οι γέννες με φώτα σε πισίνα. Πολλές είναι περίπλοκες, κάποιες φορές τρομακτικές και απαιτούν ένα διαφορετικού είδους κουράγιο. Λατρεύω να απαθανατίζω όλων των ειδών τους τοκετού. Αυτού που συμβαίνουν σε διαδρόμους στο σπίτι και αυτές που απαιτούν ταλαντούχους χειρούργους και μία ομάδα γιατρών παραδίπλα.»

Η Monet Nicole πολλές φορές μοιράζεται με τους ακολούθους της όχι μόνο φωτογραφίες αλλά και ιστορίες μαμάδων, την κάθε μία από τις οποίες θυμάται και ξεχωρίζει για έναν διαφορετικό λόγο.

Το προφίλ της στο Instagram έχει πάνω από 159 χιλιάδες ακολούθους και εκεί μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες από κάθε είδος τοκετού: τοκετό στο νερό, τοκετό με καισαρική, τοκετό στο σπίτι.

Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί αποτυπώνουν την αληθινή και ωμή ομορφιά της γέννας. Δεν ωραιοποιούν καταστάσεις και αναδεκνύουν τα συναισθήματα μαμάδων και μπαμπάδων αλλά και τη μαγεία της στιγμής.

https://www.instagram.com/p/Cnc5rpMNajh
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved