Tips για μαμάδες: Πρακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός κουζίνας

Αξιοποιήστε το ρύζι που έχετε στο σπίτι για να διώξετε δυσάρεστες οσμές, να κάνετε το μπλέντερ σας σαν καινούριο, να καθαρίσετε μπουκάλια και όχι μόνο. 

Tips για μαμάδες: Πρακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ρύζι εκτός κουζίνας
Bigstock

Το ρύζι ανήκει στην κατηγορία των δημητριακών και είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Το χρησιμοποιούμε ως συνοδευτικό, σε σούπες, σε πίτες, μπορούμε όμως να το αξιοποιήσουμε και εκτός μαγειρικής.

Οι άγνωστες χρήσεις του ρυζιού

Ακονίστε τις λεπίδες του μπλέντερ

Οι λεπίδες του μπλέντερ γίνονται λιγότερο αιχμηρές με την συχνή χρήση και το πέρασμα του χρόνου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βάλετε μισό φλιτζάνι ρύζι μέσα στο μπλέντερ και να το βάλετε σε λειτουργία για δύο λεπτά. Θα δείτε αμέσως διαφορά.

Για να καθαρίσετε βάζα και μπουκάλια

Κάποια βάζα, κανάτες και μπουκάλια έχουν πολύ λεπτό στόμιο, με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουν εύκολα στο εσωτερικό τους. Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας ρύζι, λίγο ζεστό νερό, υγρό πιάτων και αφήστε τα υλικά να δράσουν για 15 λεπτά. Ανακινήστε, αδειάστε και όλοι οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί.

Βοηθήστε τα φρούτα να ωριμάσουν πιο γρήγορα

Έχετε άγουρα αβοκάντο ή μπανάνες στο σπίτι; Βάλτε λίγο ρύζι σε ένα μπολ, στη συνέχεια βάλτε μέσα το φρούτο και ρίξτε ξανά κι άλλο από πάνω. Το αέριο αιθυλενίου που προκαλεί την ωρίμανση των φρούτων θα «παγιδευτεί» και θα επιταχύνει την όλη διαδικασία.

Κάντε την ντουλάπα σας να μοσχοβολάει

Μυρωδάτα ρούχα με ελάχιστον κόστος; Γεμίστε ένα μικρό βαζάκι με ρύζι και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Καλύψτε το βαζάκι με ένα κομμάτι ύφασμα και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Βάλτε το βαζάκι στην ντουλάπα σας και αμέσως θα αναδειχθούν τα αρώματά του.

Με πληροφορίες από experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved