Μεταμεσονύκτιο γεύμα μωρού: Τι είναι η μέθοδος dream feeding

Στο εξωτερικό αυτή η μέθοδος στοχεύει στον ύπνο της μαμάς το βράδυ.

Μεταμεσονύκτιο γεύμα μωρού: Τι είναι η μέθοδος dream feeding
Bigstock

Βάζετε το μωρό σας για ύπνο το βράδυ, ξαπλώνετε να κοιμηθείτε λίγο πιο μετά και μόλις ακουμπήσετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι, το μωρό σας ξυπνάει για να το θηλάσετε.

Είστε αρκετά κουρασμένη. Αρχίζετε να αναρωτιέστε: «Αν το παιδί μου ξυπνάει στο τρίωρο για να θηλάσει, μήπως να το τάιζα πριν πάω εγώ για ύπνο όσο είμαι ακόμη ξύπνια;».

Και εδώ έρχεται το «dream feeding», τάισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μπορείτε να ξυπνήσετε το μωρό σας μερικές ώρες αφότου το βάλατε για ύπνο για να το ταΐσετε πριν πέσετε εσείς για ύπνο. Για ποιο λόγο να το κάνετε αυτό; Η ιδέα βρίσκεται πίσω από το επιπλέον γεύμα που στοχεύει στο να κρατήσει το παιδί χορτάτο για περισσότερες ώρες και να κοιμηθείτε εσείς περισσότερο πριν ξυπνήσετε ξανά.

Τα μωρά συνήθως έχουν τα μάτια τους κλειστά και είναι μισοκοιμισμένα, σε ονειρική κατάσταση.

Η ιδέα να ταΐζετε το μωρό σας όταν δεν είναι πλήρως ξύπνιο μπορεί να ακούγεται περίεργη σε μερικούς γονείς. Αλλά αυτός είναι ο στόχος εδώ. «Ονομάζεται διατροφή των ονείρων, αφού θέλετε το μωρό σας να νυστάζει», λέει η Τζούλι Κόνελι, πιστοποιημένη προπονήτρια ύπνου και ιδρύτρια του The Sleepyhead Coach.

Ο στόχος αυτής της τεχνική; Να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σας ξυπνήσει το μωρό τις πρώτες πρωινές ώρες της (μέσα στη νύχτα) μιας και η πείνα του θα έχει ικανοποιηθεί. Πρόκειται για μια μέθοδο που είναι win-win τόσο για τους γονείς όσο και για τα μωρά.

Μπορούν να την εφαρμόσουν όχι μόνο μαμάδες που θηλάζουν αλλά και μαμάδες που ταΐζουν τα μωρά τους με μπιμπερό.

Ενδεικτικό πρόγραμμα γευμάτων

  • 7 π.μ.: γεύμα
  • 10 π.μ.: γεύμα
  • 1 μ.μ.: γεύμα
  • 4 μ.μ.: γεύμα
  • 7 μ.μ.: γεύμα
  • 10 μ.μ.: dream feed
  • 10 μ.μ.- 4 π.μ.: Ύπνος (ελπίζοντας!)
  • 4 π.μ.: γεύμα

με πληροφορίες από το verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved