Είσαι καλεσμένη σε πολλά πάρτι; Μη φρικάρεις δες τον οδηγό μας

Οδηγός επιβίωσης για τα πολλά πάρτι που μαζεύονται και δεν ξέρεις σε ποιο να πρώτο-πας.

Είσαι καλεσμένη σε πολλά πάρτι; Μη φρικάρεις δες τον οδηγό μας
Bigstock

Το έχω ζήσει και εγώ και άλλες μαμάδες. Οι προσκλήσεις για τα παιδικά πάρτι έρχονται η μία μετά την άλλη και φυσικά κάποια πάρτι συμπίπτουν. Τι κάνεις τότε; Ποιο διαλέγεις; Σε ποιο πας και με ποιο κριτήριο διαλέγεις; Τι γίνεται με τα κλάματα των παιδιών ή του παιδιού που θέλει να πάει σε ΟΛΑ τα πάρτι που το έχουν καλέσει;

Παρακάτω θα δείτε έναν οδηγό επιβίωσης που έφτιαξα με πολλή αγάπη για όλες εσάς που δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα παιδικά πάρτι της χρονιάς.

Φτιάξτε ημερολόγιο

Αλήθεια τώρα, μη σας φαίνεται χαζή ιδέα. Φτιάξτε ημερολόγιο και γράψτε τα γενέθλια των παιδιών που πρόκειται να πάτε. Κάποιες προσκλήσεις τις έχετε ήδη στα χέρια σας, κάποιες ημερομηνίες τις γνωρίζετε ήδη και κάποιες άλλες θα τις μάθετε την τελευταία στιγμή.

Με το ημερολόγιο θα κάνετε καλύτερο προγραμματισμό μιας και θα γνωρίζετε ποιο σαββατοκύριακο είστε καλεσμένοι σε παιδικό πάρτι.

(Αν έχετε δύο ή περισσότερα παιδιά, τα πάρτι θα είναι περισσότερα και κάποια ίσως να συμπέσουν. Γι' αυτό το ημερολόγιο είναι χρήσιμο).

Ζητήστε από τα παιδιά σας να πάρουν αποφάσεις

Δείτε το ημερολόγιο, συζητήστε μαζί τους και κάντε τους μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή που θα κάνετε. «Πόσο φίλος είναι ο/η...;», «Προλαβαίνουμε να πάμε και στα δύο ή τα τρία;», «Πού θέλουμε να κάτσουμε περισσότερο;», «Πού θα περάσουμε πιο όμορφα;».

Τα παιδιά σας σίγουρα έχουν κολλητούς ή ξαδέρφια που θέλουν να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί τους. Αν έχετε σκοπό να πάτε σε δύο παιδικά πάρτι, αφήστε για το τέλος εκείνο που θέλετε να μείνετε περισσότερο.

Αν πάλι έχετε δύο ή τρία πάρτι που διοργανώνονται σε διαφορετικές περιοχές και αρκετά μακριά, επιλέξτε με κριτήριο το αν μπορείτε να πάτε ή αν έχετε μεταφορικό μέσο για να πάτε και να γυρίσετε.

Αγοράστε τα δώρα από πριν

Τώρα θα μου πείτε «Πώς να αγοράσω τα δώρα από πριν; Και αν χρειαστούν αλλαγή; Αν δεν κάνει για την ηλικία τους;» Και εδώ θα σας πω ότι υπάρχει λύση.

Αρχικά σκεφτείτε την ηλικία των παιδιών και αγοράστε παιχνίδια, βιβλία και επιτραπέζια κατάλληλα για την ηλικία τους, ιδανικά για αγόρια και κορίτσια.

Με το να αγοράσετε πολλά δώρα μαζί, μπορείτε να κερδίσετε δωρεάν μεταφορικά ή να εκμεταλευτείτε κάποια έκπτωση που σε άλλη περίοδο μπορεί να μην τη βρείτε.

Δώρα που μπορείτε να αγοράσετε

  • Kit κατασκευών
  • Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το θέμα Star Wars για αγόρια
  • Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την Barbie για κορίτσια
  • Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τον Harry Potter
  • Τουβλάκια lego
  • Πάζλ
  • Επιτραπέζια παιχνίδια

Κι αν θέλω να πάρω ρούχα;

Αγοράστε ρούχα την τελευταία στιγμή για να μπορούν οι γονείς των παιδιών να τα αλλάξουν αν χρειαστεί. Τα ρούχα είναι τα μόνα που δεν μπορείτε να αγοράσετε νωρίτερα, εκτός και αν είναι χειμώνας και θέλετε να πάρετε ένα σετ σκουφί-γάντια- κασκόλ για αγόρια ή κορίτσια.

Αλλά αναρωτηθείτε; Θα αγοράσετε σε όλα τα παιδιά ρούχα; Μάλλον όχι. Οπότε τα ουδέτερα δώρα με τα οποία μπορούν να παίξουν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, είναι η καλύτερη λύση και φυσικά δεν θα σας κάνει να τρέχετε να αγοράσετε κάποιο δώρο την τελευταία στιγμή, ακόμη και αν η πρόσκληση έρθει την ίδια μέρα του πάρτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved