Πώς εξηγείς στο παιδί γιατί δεν είναι καλεσμένο σε παιδικό πάρτι συμμαθητή του

Κι έρχεται η μέρα που το παιδί σας μαθαίνει ότι δεν είναι καλεσμένο στο πάρτι ενός συμμαθητή του. Τι πρέπει να κάνετε;

Πώς εξηγείς στο παιδί γιατί δεν είναι καλεσμένο σε παιδικό πάρτι συμμαθητή του
Bigstock

Το παιδί σας επιστρέφει από το σχολείο κλαίγοντας γιατί έμαθε πώς δεν προσκλήθηκε σε πάρτι συμμαθητή του.

Είναι απαρηγόρητο και αναρωτιέται γιατί δεν πήρε πρόσκληση.

«Δυστυχώς, δεν μπορεί είναι καλεσμένα σε κάθε πάρτι γενεθλίων όλα τα παιδιά της τάξης. Αυτό μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό και δύσκολο να το καταλάβει το παιδί », εξηγεί η Sharon Somekh, MD, παιδίατρος και σύμβουλος γονέων

«Αν δείχνει ότι ενοχλήθηκε πολύ, κάντε μια κουβέντα μαζί του χωρίς να ακυρώσετε τα συναισθήματά του. Αν η δική σας ενόχληση είναι μεγαλύτερη, βρείτε τρόπο να τη διαχειριστείτε», επισημαίνει.

Το ουσιαστικό είναι να καταλάβει το παιδί ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου κι ότι θα υπάρξουν πολλά ακόμα πάρτι στα οποία θα παρευρεθεί.

klama-paidioi-2.jpg

Τι να κάνετε όταν ένα παιδί δεν παίρνει πρόσκληση για πάρτι γενεθλίων

Μην το πιέζετε

Εάν το παιδί σας ενοχλήθηκε αλλά δεν θέλει να το συζητήσει ακόμα μαζί σας, μη το πιέζετε. Κάντε άλλα πράγματα που του αρέσουν όπως να πάτε σινεμά.

Ακούστε το

Είναι σημαντικό να ακούσετε το παιδί σας για να καταλάβετε αν το πρόβλημα είναι ότι δεν θα είναι καλεσμένο στο πάρτι ή κάτι πιο ουσιαστικό, όπως ότι δεν έχει φίλους.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Πρέπει να είστε ήρεμοι και προετοιμασμένοι για ξεσπάσματα από την πλευρά του παιδιού σας. Ακόμα κι αν συμπάσχετε ή θεωρείτε υπερβολική την αντίδρασή του, καλό είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι.

1656112486141-760889082-klama-paidioi-1.jpg

Μη ζητάτε το λόγο

Συχνά οι γονείς παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δεν αφήνουν τα παιδιά να τα βρουν μεταξύ τους. Το να επικοινωνήσετε με τους γονείς του συμμαθητή που δεν κάλεσε το παιδί σας ώστε να διευκρινίσετε τους λόγους, μάλλον χειρότερα θα κάνετε τα πράγματα κι όχι καλύτερα.

Διασκεδάστε κάνοντας κάτι άλλο

Μην αντιμετωπίζετε το χαμένο πάρτι σαν να είναι το μοναδικό στην πόλη. Υπάρχουν πολλά όμορφα και διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε παρέα ή με άλλους φίλους του εκτός σχολείου.

Πηγή: fatherly.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved