10 πράγματα που έχουν ακούσει όλες οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά

Τις έχετε ακούσει, σας έχουν αφήσει άφωνες και σίγουρα όσα δίνουμε εμείς ως απάντηση τα έχετε σκεφτεί και εσείς.

10 πράγματα που έχουν ακούσει όλες οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά
Bigstock

Είσαι έξω. Έχεις το μωρό στην αγκαλιά σου και πιάνεις κουβέντα με μια άγνωστη. Και ξέρεις ότι θα έρθει κάποια στιγμή εκείνη η ερώτηση. "Εργάζεσαι;". Αμέσως μετά από αυτή την ερώτηση ξέρεις ότι θα ακολουθήσει η άλλη ρητορική ερώτηση "Ώστε είσαι απλά μαμά και κάθεσαι στο σπίτι;!"

Αρχικά πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου ότι δεν είσαι μόνη και δεν είσαι Η μόνη, γυναίκα, μαμά που δεν εργάζεται και φροντίζει το ή τα παιδιά της στο σπίτι. Μετά την ανάσα που θα πάρεις προετοιμάσου και για άλλες ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν μιας και οι περισσότεροι νομίζουν ότι μια μαμά που κάθεται στο σπίτι δεν κάνει τίποτε απολύτως όταν το μωρό κοιμάται ή τα μεγαλύτερα παιδιά της είναι στο σχολείο.

Ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις που σίγουρα θα ακούσεις πολλές φορές ή έστω μια φορά στη ζωή σου;

Λοιπόν, τι κάνεις όλη μέρα;

Σηκώστε το χέρι όλες όσες το έχετε ακούσει! Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό ρε παιδί μου. Άκου τι κάνω όλη μέρα;;;; Τι κάνω όλη μέρα;;;;; Κρατάω τα παιδιά ζωντανά αυτό κάνω και μέχρι στιγμής μη σου πω ότι είμαι και η υπάλληλος της χρονιάς!

Τι κάνεις με τόσο ελεύθερο χρόνο;

Ποιο ελεύθερο χρόνο γλυκιά μου; Τι με ρωτάς; Πρέπει να μαγειρέψω, να μαζέψω τα βρώμικα ρούχα που βρίσκονται αριστερά και δεξιά στο σπίτι, να βάλω πλυντήρια, να σιδερώσω, να πάω σουπερμάρκετ, να ταΐσω τα παιδιά, να φροντίσω τα παιδιά, να διαβάσω τα παιδιά, να κοιμίσω τα παιδιά, να τα πάω στις δραστηριότητές τους, να κάνω οικογενειακά πράγματα, να πληρώσω τους λογαριασμούς, να κανονίσω τα ραντεβού με τους γιατρούς, να μαζέψω τα παιχνίδια... Να συνεχίσω;

Ο σύζυγός σου πρέπει να πληρώνεται καλά για να μην εργάζεσαι εσύ...

Ναι! Οπότε άσε με να κεράσω το καφεδάκι σου με τα κέρματα που βρήκα ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ!

Θα επιστρέψεις ποτέ στον εργασιακό χώρο;

Μα είμαι στον εργασιακό χώρο! Για την ακρίβεια εργάζομαι 24/7. Δεν φεύγω ποτέ από το "γραφείο" μου εκτός και αν οι βόλτες μέχρι το σουπερμάρκετ μετράνε!

Μιας και δεν δουλεύεις μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις με...

Ώπα! Επειδή δεν εργάζομαι δεν σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο χρειάζομαι φιλανθρωπία. Πίστεψέ με, η μητρότητα δεν με μετέτρεψε σε κάποιον που θέλει να κάνει τα θελήματα των άλλων. Κάνω πράγματα για άλλους όλη μέρα. Και με πληρώνουν με φιλιά και αγκαλιές. Και ξέρεις κάτι; Μου αρκεί.

Θα πρέπει να βαριέσαι...

Θα ήθελα να σου απαντήσω τώρα αλλά έχε χάρη που πρέπει να πάω να πάρω το παιδί από το κολυμβητήριο, την ενόργανη και να πάω να αγοράσω δώρα για δύο πάρτι που έχουμε μέσα στο σαββατοκύριακο.

Θα πρέπει να κοιμάσαι τόσο πολύ...

Χα, χα, χα, για κούνα λίγο το κεφάλι σου...

Γιατί είναι τόσο ακατάστατο το σπίτι σου, αφού είσαι εκεί όλη μέρα...

Επείδη έχω παιδιά που παίζουν και απολαμβάνουν το παιχνίδι τους. Επειδή τους αρέσουν να σκορπούν τα παιχνίδια τους και επειδή εγώ δεν πρόκειται να τα κυνηγάω από πίσω για να μαζέψω την ακαταστασία τους.

Χωρίς παρεξήγηση το παιδί σου είναι ζωηρό!

Ναι, είναι ζωηρό γιατί το αγαπάω πολύ! Είσαι τόσο τυχερή! Ναι, η τύχη τρέχει από τα μπαντζάκια μου. Θες να σου δώσω λίγη;

Όλες οι μαμάδες είναι τυχερές. Τυχερές που έχουν έναν μικρό άγγελο που τον αγαπούν τόσο πολύ. Που έχουν έναν άγγελο που τις λατρεύει και που απλά θέλουν να είναι μαζί.

ελεύθερη μετάφραση άρθρου που δημοσιεύτηκε στο babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved