Πώς ένα ταψί με θήκες για cupcake με γλίτωσε από το χάος του βραδινού φαγητού

Μια μαμά εξηγεί πώς χρησιμοποιώντας ένα απλό ταψί με θήκες για cupcake και muffin τη γλίτωσε από το άγχος του βραδινού φαγητού.

Πώς ένα ταψί με θήκες για cupcake με γλίτωσε από το χάος του βραδινού φαγητού
Bigstock

Ήταν το τέλος μιας ακόμη μιας μεγάλης και εξαντλητικής εβδομάδας και καθώς η ώρα έφτανε 7, το μυαλό μου άρχισε να σκέφτεται τη λέξη: βραδινό. Με το μικρότερο παιδί να βρίσκεται γραπωμένο επάνω μου, με δυσκολία άνοιξα το ψυγείο για να δω τι υπάρχει μέσα.

Ως μια μαμά που τρέχει για όλα καθημερινά, με δύο παιδιά κάτω των δύο ετών και έναν σύζυγο που έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι δεν κατάφερα να πάω στο σουπερμάρκετ. Οι επιλογές που είχα για ένα υγιεινό γεύμα ήταν ελάχιστες και δεν ήθελα να παραγγείλω πίτσα. Επίσης η ιδέα να βάλω δύο νήπια στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να πεταχτώ μέχρι το κοντινότερο μάρκετ δεν ήταν και η καλύτερη.

Απεγνωσμένη όπως ήμουν, έβγαλα από το ντουλάπι το ταψί για muffin που είχα και άρχισα να το γεμίζω με ό,τι είχα στο ψυγείο και το ντουλάπι. Περισσευούμενα ζυμαρικά από το προηγούμενο βράδι, στικς τυριού, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ποπ κορν, hot dogs, αποξηραμένα φρούτα, φυστικοβούτυρο... ό,τι είχα. Γρήγορα ψιλόκοψα τα πάντα και έβαλα μια μικρή ποσότητα από αυτά μέσα στις θήκες, μέχρι που τις γέμισα.

Ορίστε! Το βραδινό ήταν έτοιμο.

Αυτό το hack έγινε viral στο TikTok και το Pinterest, βγάζοντας αρκετούς γονείς ασπροπρόσωπους. Όσο για τα παιδιά μου; Δεν φαντάζεστε τη λάμψη των προσώπων τους όταν είδαν τις μικρές αυτές πολύχρωμες μερίδες μπροστά τους.

https://www.instagram.com/p/CdzTr6Dg_Jh

Μάλιστα έριξα στο πάτωμα του σαλονιού μια κουβέρτα ώστε να νιώθουν ότι κάνουν picnic. Στην πραγματικότητα είχα καταφέρει να μεταμορφώσω ένα βαρετό γεύμα σε μια εμπειρία και τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν πολύ. Επίσης αυτή η ιδέα μου επέτρεψε να περάσω λίγο χρόνο ησυχίας και χαλάρωσης χωρίς να με ενοχλήσει κανείς. Άρα βγήκα και εγώ κερδισμένη.

Το tip με το ταψάκι για κεκάκια καθιερώθηκε στο σπίτι μας από τότε και μάλιστα τα παιδιά μου με βοηθούν με χαρά κάθε φορά που το εφαρμόζω.

Η μανούλα κάποιες φορές απλά είναι τόσο κουρασμένη που χρειάζεται ιδέες -γρήγορες και εύκολες- για να βάλει κάτι στο τραπέζι (ή το πάτωμα). Είναι ένα βραδινό που ξέρω ότι όλοι θα απολαύσουν και κανείς δεν θα γκρινιάξει.

Έξτρα bonus; Η μαμά δεν έχει να πλύνει πιάτα, πιρούνια κ.τ.λ. γιατί για την προετοιμασία χρειάζεται μόνο ένα ταψί, ένα μαχαίρι και ένα ξύλο κοπής.

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved