Πράγματα που όλες οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι πιθανότατα έχουν ακούσει τουλάχιστον μία φορά

Ανήκεις στις μαμάδες που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και δεν εργάζεται; Σίγουρα τα παρακάτω σου θυμίζουν κάτι...

Πράγματα που όλες οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι πιθανότατα έχουν ακούσει τουλάχιστον μία φορά
Bigstock

Υπάρχουν οι εργαζόμενες μαμάδες, εκείνες που ξυπνούν από τις 6 (και πιο νωρίς) για να έχουν τα πάντα έτοιμα πριν φύγουν για τη δουλειά τους και υπάρχουν και εκείνες οι μαμάδες που ξυπνάνε πάλι στις 6 για να προλάβουν να κάνουν τα πάντα στο σπίτι.

Όλες θεωρούνται εργαζόμενες και όλες τέλειες για τα παιδιά τους. Κάνουν τα πάντα για εκείνα και ό,τι κάνουν το κάνουν για να έχουν εκείνα ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ωστόσο, οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι, για τους "έξω" και εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται τα ΟΣΑ κάνουν μέσα στο σπίτι, ακούνε σχόλια που τις κάνει να νιώθουν ότι δεν κάνουν τίποτε όλη μέρα και ότι... κάθονται. ΄"Άκουσον, άκουσον..."

Τι έχουν όμως, βαρεθεί να ακούνε οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι, και πρέπει να σταματήσουν να λένε οι γύρω

mama-menei-sto-spiti.jpg

Τι κάνεις όλη μέρα;

Άκου τώρα... Τι κάνει όλη μέρα; Σε μια τέτοια ερώτηση απαντήστε με χιούμορ λέγοντας. «Κρατάω τα παιδιά ζωντανά», ή «Πάντως σίγουρα όχι ότι εσύ»

Τι κάνεις με όλο τον ελεύθερο χρόνο σου;

Αυτό φυσικά γεννά το ερώτημα, «ποιος ήρθε;» «ποιος ελεύθερος χρόνος;». Όπως γνωρίζει όποιος φροντίζει μικρά παιδιά έστω και μια μέρα, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος όταν είσαι γονιός.

Οι γονείς που μένουν στο σπίτι μπορούν μόνο να ονειρεύονται ελεύθερο χρόνο. Γι' αυτό ο καφές τους πίνεται πάντα κρύος.

Ο άντρας σου πρέπει να βγάζει πολλά λεφτά

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που θα σκεφτούν να ξεστομίσουν κάτι τέτοιο.

Θα επιστρέψεις ποτέ στη δουλειά;

Απαντήστε: «Είμαι στη δουλειά. Στην πραγματικότητα, εργάζομαι 24/7. Δεν προλαβαίνω ποτέ να φύγω από το γραφείο μου. Εκτός αν μετράει ένα ταξίδι στο εξωτικό σουπερμάρκετ».

Πρέπει να βαριέσαι τόσο πολύ

Μια είναι η σωστή απάντηση σε κάτι τέτοιο: «Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση, αλλά έχω να μεγαλώσω τα παιδιά μου, όσο εσύ βγάζεις πορίσματα για ζωές που δεν σου πέφτει λόγος, επειδή βαριέσαι την δική σου!».

Πρέπει να κοιμάσαι τόσο πολύ

Eντάξει εδώ απλά γελάμε!

Πώς είναι τόσο χάλια το σπίτι σας;

«Επειδή ζω με δύο μίνι τυφώνες και μερικές φορές θα προτιμούσα να παίζω με αυτούς τους αξιολάτρευτους τυφώνες παρά να καθαρίζω συνέχεια ένα άψυχο σπίτι. Επίσης πότε σε ρώτησα να μου πεις τη γνώμη σου για το σπίτι μου;»

Μακάρι να ήμουν στη θέση σου

Ατάκα που, προφανώς, προέρχεται από εργαζόμενους (και, η αλήθεια να λέγεται: κυρίως από σκληρά εργαζόμενους) γονείς. Προφανώς, δεν έχουν φιλτράρει καθόλου αυτό που σκέφτονται, δεν αξιολογούν καθόλου σωστά την κατάσταση του συνομιλητή τους ή είναι εντελώς εγωκεντρικά πλάσματα χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης.

Αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα να πουν είναι ότι χρειάζονται διακοπές γιατί έχουν εξαντληθεί. Κατανοητό. Αλλά παντελώς άσχετο.

πηγή: babyology.com.au (το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved