Φωτογραφίες που απαθανατίζουν τη μητρότητα ανά τον κόσμο

Μάνα είναι μόνο μια όπως λέει και ο λαός, και αυτό μας το επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά οι παρακάτω εικόνες.

Φωτογραφίες που απαθανατίζουν τη μητρότητα ανά τον κόσμο

Η γυναίκα λατρεύεται ως σύμβολο γονιμότητας και είναι αγαπημένο θέμα πολλών μορφών τέχνης.

Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας η γυναίκα και δη η μητέρα γίνεται έμπνευση για πολλούς, δείχνοντας είτε μέσα από πίνακες, είτε μέσα από αγάλματα, άρθρα, ταινίες ακόμη και τραγούδια, το σύνθετο συμβολικό χαρακτήρα που έχει η μητρική φιγούρα.

Αυτό κάνει και μέσα από τις φωτογραφίες της η Deborah Nicholls-Lee.

paidi paizei paixnidia

Videogame, 2009, from Kinderwunsch, 2006-12 (Credit: Ana Casas Broda)

Η Deborah Nicholls-Lee, ανήκει στους φωτογράφους που κοιτάζουν πέρα από τα κλισέ, και μας αποκαλύπτει τις σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές μετά τον τοκετό. Η παρακάτω συλλογή δείχνει την μητρότητα όπως είναι ωμή, δύσκολη, υπέροχη, μαγική.

Είναι γνωστό ότι ο δεσμός μεταξύ μιας μητέρας και των παιδιών της είναι ο ισχυρότερος και πιο σημαντικός στη φύση.

Η Deborah Nicholls-Lee, θέλησε να αποτυπώσει με τον φωτογραφικό της φακό την ανιδιοτελή αγάπη που έχει μια μητέρα για το παιδί της και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

paidi plexouda

Brushing Hair, 2010 from Mother, 2013 (Credit: Elinor Carucci)

Η μάνα - Ο φύλακας άγγελος που έστειλε ο Θεός στη γη

Ο Οδυσσέας Ελύτης κάποια στιγμή είχε γράψει: "Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου".

Αυτό είναι η μητέρα. Ένας φύλακας- άγγελος, ένας ακούραστος άγγελος για όσους αγαπά. Είναι η αγκαλιά που όλοι επιστρέφουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, που όλοι αναζητούμε αν φύγει και η ευγνωμοσύνη μας στο Θεό.

Μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες αναδεικνύεται η μητρότητα καθαυτή, όχι μόνο ως φυσικό γεγονός, αλλά και ως κατεξοχήν έννοια που εγγυάται τη συνέχιση της ζωής και δημιουργεί άρρηκτους δεσμούς της επόμενης με την προηγούμενη γενιά.

Με πληροφορίες από: bbc.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved