Για μένα, η μητρότητα είναι στιγμές σαν κι αυτή

Η Elise, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μιλάει για τις απλές, καθημερινές στιγμές με τα παιδιά της στις οποίες όπως λέει, «κρύβεται» η ουσία της μητρότητας.

 

Μία Μαμά
Για μένα, η μητρότητα είναι στιγμές σαν κι αυτή
Instagram @ eliseknowles

Συχνά, μέσα στο χάος της ημέρας, μου ξεφεύγουν αυτές οι στιγμές της μητρότητας, στις οποίες θα έπρεπε να εστιάζω και να εκτιμώ την απλότητά τους.

'Αλλωστε αυτό είναι το νόημα της ζωής: τα καθημερινά γεγονότα, ο χρόνος στο σπίτι, η επιθυμία να ξαπλώσεις για λίγο στο κρεβάτι και να ξεκουραστείς γνωρίζοντας ότι την ίδια στιγμή θα βρεθούν δίπλα σου τρία μικρά σώματα.

Μια ακόμα στιγμή στο χρόνο, που μπορεί να φαντάζει αδιάφορη σε κάποιον τρίτο, όχι όμως σε μένα, ειδικά όταν αποτελεί μέρος της ζωής μου με τα παιδιά.


https://www.instagram.com/p/CEkkt18paRw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ναι, είναι ωραίο να ντύνομαι, να βγαίνω έξω, μόνη αλλά και με τα παιδιά, να βγάζω χαρούμενες οικογενειακές φωτογραφίες, να τις κοιτάζω και να αναπολώ τις στιγμές.

Όμως, προσπαθώ να εστιάσω περισσότερο στις απλές στιγμές της μητρότητας.

Σε εκείνες που είμαι στο σπίτι, ατημέλητη και με τα παιδιά δίπλα μου να με αγκαλιάζουν, να με αγγίζουν, να διεκδικούν την προσοχή μου θέλοντας περισσότερα χάδια και αγκαλιές.

Αυτό είναι η μητρότητα, αυτό είναι το νόημα αυτής της ζωής.


https://www.instagram.com/p/B-yDlZvpX12/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το εδώ, το τώρα, αυτές οι στιγμές όσο κοινές κι αδιάφορες κι αν φαντάζουν σε κάποιους.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές μόνο από τις οικογενειακές στιγμές της Elise με τα τέσσερα παιδιά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved