«Η στέρηση ύπνου είναι εξαντλητική» - Η ανάρτηση μίας άυπνης μαμάς

Η Emma Heaphy μιλάει για τη στέρηση ύπνου και πολλές μαμάδες ταυτίζονται μαζί της.

«Η στέρηση ύπνου είναι εξαντλητική» - Η ανάρτηση μίας άυπνης μαμάς
Instagram / wordsof_emmaheaphy

Η Emma Heaphy είναι μαμά δύο παιδιών, συγγραφέας, με ενεργή παρουσία στα κοινωνικά μέσα. Μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram μιλάει για τη μητρότητα, τις δικές της εμπειρίες και δίνει δύναμη σε άλλες μαμάδες.

Σε μία ανάρτησή της μιλάει για τη στέρηση ύπνου, ένα πρόβλημα που συχνά υποτιμάμε και δεν συνειδητοποιούμε τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε υγεία και ψυχολογία.

«Να τι δεν σου λένε για τη στέρηση ύπνου.
Πονάει. Όλα πονάνε. Τα μάτια σου καίνε. Τα χέρια σου τρέμουν.

Νιώθεις παγιδευμένη μέσα σε έναν κύκλο κούρασης και δεν έχεις επιλογή παρά μόνο να συνεχίσεις να πηγαίνεις. Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι στο χέρι σου.

Οι σκέψεις σου μπορεί να είναι σκοτεινές. Μπορεί να είναι έντονες. Σε απασχολούν.

Για την ακρίβεια σε απασχολούν τα πάντα. Σκέφτεσαι τα πάντα. Και καμία οπτική δεν μπορεί να σε βοηθήσει.
Είσαι συναισθηματική. Τόσο συναισθηματική. Πολλά πράγματα σε κάνουν έξαλλη τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκαναν.

Νιώθεις ότι τίποτα δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα. Όλα ακούγονται τόσο δυνατά, ακόμα και η ίδια η φωνή σου.

Μπορεί να νιώθεις μοναξιά.
Και απομόνωση.
Και κούραση.

Η ζωή σου καθορίζεται από τις βραδινές ώρες. Κάθε λεπτό μετράει και νιώθεις άγχος για τα λεπτά που χάνεις και εντελώς ξαφνικά, όταν έρθει η ώρα να κοιμηθείς, δεν σε παίρνει ο ύπνος.

Μπορεί ακόμα να γεμίζεις το σώμα σου ενέργεια με τις λάθος τροφές. Και μετά να νιώθεις χειρότερα και χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό.

Μπορεί ακόμα να απομακρυνθείς από τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τη ζωή σου έξω από τη μητρότητα. Θα χρειαστείς να καταβάλεις προσπάθεια, όση δεν έχεις καταβάλει σε όλη σου τη ζωή.

Η στέρηση ύπνου δεν είναι αστείο. Μπορεί να είναι εξουθενωτική.

Επειδή όμως υπάρχει μαζί με τόση πολλή αγάπη, είναι δύσκολο να μιλάμε για αυτό.

Ο ύπνος είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου. Χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Και με μικρές δόσεις αυτού είναι δύσκολο να λειτουργήσουμε.

Να στηρίζετε τις μαμάδες που πιθανά να υποφέρουν από όλο αυτό. Βοηθήστε τις να δούνε το φως στο τέλος του τούνελ. Γιατί είναι πράγματι εκεί, ακόμα και αν τώρα δεν μπορούν να το δούνε»

mama sterisi upno anartisi

Η Emma δημοσιεύει στο προφίλ της στο Instagram δημοσιεύει και φωτογραφίες των δύο παιδιών της. Δείτε ακόμα περισσότερες αναρτήσεις της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved