Εξομολογήσεις από μητέρες που δεν ντράπηκαν να τις μοιραστούν

Αληθινές εξομολογήσεις από ειλικρινείς μαμάδες

Εξομολογήσεις από μητέρες που δεν ντράπηκαν να τις μοιραστούν
Photo by Bethany Beck on Unsplash

Η μητρότητα, είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις, έτσι δεν είναι; Είναι ο καλύτερος και ταυτόχρονα ο πιο δύσκολος ρόλος το να είσαι μαμά.

Οι καθημερινές προκλήσεις της μητρότητας, μπορεί κάποιες φορές να μας κάνουν να φερθούμε με έναν τρόπο που κανονικά να μην το κάναμε.

Όλες οι μαμάδες γνωρίζουν και την αστείρευτη αγάπη που έχει η μητρότητα, αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες που υπάρχουν.

Παρακάτω βρήκαμε μερικές εξομολογήσεις από μητέρες που δεν ντράπηκαν να μοιραστούν, και ήθελαν να δείξουν ότι όλες οι μαμάδες υπάρχουν φορές που κάνουν λαθάκια, και δεν έγινε και κάτι. Αυτά τα μικρά λάθη είναι ένα μυρμηγκάκι μπροστά σε όλη την θάλασσα αγάπης και δύναμης ψυχής που χαρακτηρίζει μια μητέρα.

lathi mamas

Photo by Mulyadi on Unsplash

Αληθινές εξομολογήσεις από πραγματικές μαμάδες:

«Μια φορά ούρησα σε μια πάνα στο αυτοκίνητο, γιατί δεν θέλαμε με τον άντρα μου να ξυπνήσουμε το μωρό σε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι!» (Ανώνυμη μαμά)

«Μερικές φορές τρομάζω ότι η μνήμη των παιδιών μου για το ποια είμαι θα είναι μια συλλογή από τις χειρότερες στιγμές μου». (Victoria)

«Τρώω κρυφά τις λιχουδιές των παιδιών μου, και όταν το μαθαίνουν τους λέω ότι ο μπαμπάς το έκανε και τον κατηγορώ και εγώ μαζί τους». (Anna)

«Μερικές φορές προσποιούμαι ότι δεν άκουσα ένα από τα παιδιά μου να λέει κάποια βρισιά, γιατί είμαι πολύ κουρασμένη για να τα νουθετήσω εκείνη τη στιγμή». (Lena)

«Όταν ο γιος μου ήταν μικρότερος τον έβαζα για ύπνο στις έξι το απόγευμα το χειμώνα. Είχε ήδη σκοτεινιάσει, και δεν καταλάβαινε την διαφορά. Και εγώ είχα ανάγκη μερικές ώρες για τον εαυτό μου». (Rickey)

«Μερικές φορές αφήνω τα παιδιά να τρώνε μόνο ποπ κορν για δείπνο». (Jenny)

«Μερικές φορές λέω στο παιδί μου ότι είναι αλλεργικό σε αυτό που τρώω, επειδή δεν θέλω να του δώσω από το φαγητό μου». (Jennifer)

Μην είστε τόσο αυστηρές με τον εαυτό σας, η μητρότητα είναι ένα υπέροχο, αλλά πολύ δύσκολο ταξίδι, και τα λάθη, αν δεν είναι σημαντικά, είναι λογικό να συμβαίνουν. Εξάλλου, καμία μαμά δεν ήξερε τι πρόκειται να αντιμετωπίσει μέχρι να το βιώσει.

Με πληροφορίες από thechaosandtheclutter-com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved