Πώς μπορείτε να ενισχύσετε το δέσιμο με το νεογέννητο μωρό σας;

  • Είναι φυσιολογικό για μία μαμά να μην δεθεί με το μωρό της αμέσως μετά τον τοκετό;
  • Συμβουλές για να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας
Πώς μπορείτε να ενισχύσετε το δέσιμο με το νεογέννητο μωρό σας;

«Είναι τόσο μεγάλη η συζήτηση για το δέσιμο γονιού και νεογέννητου που πολλές μαμάδες αισθάνονται τύψεις εάν δεν δεθούν με το μωρό τους αμέσως μετά τον τοκετό» αναφέρει ο παιδοψυχολόγος Edward Christophersen στο babycenter.com. Η αλήθεια είναι ότι ενώ κάποιοι γονείς μπορεί να νιώσουν ότι δένονται με τα μωρά τους αμέσως, κάποιοι άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. «Το δέσιμο με το μωρό είναι μία υποκειμενική εμπειρία και είναι φυσιολογικό τόσο να έρθει αμέσως, όσο και να χρειαστεί ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» διευκρινίζει ο ειδικός.

Τι μπορείτε να κάνετε για να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας;

Δεν υπάρχει manual για το πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί. Ακόμα και το πώς θα ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο είναι κάτι που θα βρείτε σταδιακά. Ωστόσο υπάρχουν μερικά tips που ίσως σας βοηθήσουν.

Δερματική επαφή

Η δερματική επαφή έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του μωρού και για τη σχέση γονιού- παιδιού. Περάστε χρόνο κάνοντας πολλές αγκαλιές 'και προτιμήστε τον μάρσιππο για βόλτες τώρα που ανοίγει και πάλι ο καιρός.

Θηλασμός

Η διαδικασία του θηλασμού απελευθερώνει ορμόνες που σχετίζονται με συναισθήματα αγάπης και δεσίματος. Επίσης κάνει το μωρό να νιώσει ασφάλεια και ενισχύει το δέσιμο με τη μαμά του.

problhmata thilasmou

Επικοινωνία κατά τη διάρκεια της μέρας

Μιλήστε στο μωρό σας κατά τη διάρκεια της μέρας και ενώ κάνετε διάφορες δραστηριότητες όπως στο μπάνιο, στο άλλαγμα πάνας ή στο τάισμα. Τραγουδήστε του, νανουρίστε το για να κοιμηθεί.

Παίξτε μαζί του καθημερινά

Το παιχνίδι με το νεογέννητο προάγει τη σωματική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Παίξτε παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του και βοηθήστε το να εξερευνήσει σταδιακά τον κόσμο γύρω του.

Κάντε του γκριμάτσες

Παίξτε με τις εκφράσεις και χαμογελάστε στο μωρό σας. Σιγά σιγά θα μπορεί να τις αποκωδικοποιεί και να τις μιμείται.

Διαβάστε του παραμύθια

Το διάβασμα παραμυθιών έχει οφέλη για το παιδί από τη βρεφική του ακόμα ηλικία. Διαβάστε του αργά και βάζοντας χρώμα στη φωνή σας.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved