Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με μία μπανανόφλουδα;

  • Κι όμως, οι μπανανόφλουδες είναι πολύ πιο χρήσιμες από όσο νομίζετε.
  • Τέσσερις τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες στην καθαριότητα του σπιτιού.
Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με μία μπανανόφλουδα;

Οι μπανάνες είναι θρεπτικές, νόστιμες, τα παιδιά τις λατρεύουν και είναι από τα φρούτα που δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μας.

Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθούμε με το φρούτο αυτό καθ’ αυτό, αλλά με τη φλούδα του. Οι μπανανόφλουδες περιέχουν επίσης πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και έχουν αποδειχθεί χρήσιμες στην φροντίδα της επιδερμίδας, στην παρασκευή υγιεινών σνακ, ακόμα και στην καθαριότητα του σπιτιού. Με μία φλούδα μπανάνας μπορείτε να φτιάξετε smoothies, να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια για να μειώσετε την εμφάνιση ρυτίδων, ή να φτιάξετε ένα θρεπτικό λίπασμα για τα φυτά σας.

Όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού, ιδού μερικοί τρόποι για να τις αξιοποιήσετε:

Καθαρίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του χώρου και θεωρούνται πηγή θετικής ενέργειας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καθαρίζονται αυτά συχνά καθώς εύκολα μαζεύουν σκόνη και άλλες βρομιές στα φύλλα τους. Μπορείτε να τα καθαρίσετε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας μία φλούδα μπανάνας. Κόψτε τη φλούδα και τρίψε προσεκτικά με ένα κομμάτι, από την εσωτερική πλευρά, τα φύλλα.

Κάντε τα ξύλινα έπιπλα να λάμπουν σαν καινούρια

Έχουν χάσει τα ξύλινα έπιπλα την λάμψη τους; Δοκιμάστε το εξής: πάρτε μία φλούδα μπανάνας και τρίψτε με την εσωτερική πλευρά όλη την επιφάνεια του ξύλου. Στην συνέχεια σκουπίστε το ξύλο με ένα πανάκι μικροϊνών και έτοιμο! Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με πουρέ μπανάνας.

ksulino epiplo

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Stephanie Harvey

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Τρίψτε τα πολυχρησιμοποιημένα δερμάτινα παπούτσια σας με μία μπανανόφλουδα και κάντε τα σαν καινούρια σε χρόνο dt.

Καθαρίστε τα ασημικά σας

Το παρακάτω κόλπο μπορείτε να το δοκιμάσετε για ασημένια διακοσμητικά όπως κηροπήγια κτλ, για τα καλά σας μαχαιροπίρουνα ή ακόμα και για ασημένια κοσμήματα. Βάλτε σε ένα μπολ λίγο νερό και προσθέστε μέσα κομμένες μπανανόφλουδες. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο νερό και με αυτό τρίψτε τα ασημικά που θέλετε. Η μπανανόφλουδα περιέχει αντιοξειδωτικά που κάνει τα ασημένια αντικείμενα να λάμψουν.

Με πληροφορίες από cleanmyspace.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved