Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τις μπανάνες; Οι ειδικοί απαντούν

  • Γιατί τα παιδιά από την μικρή τους ηλικία "τρελαίνονται" για τις μπανάνες; 
  • Τα οφέλη της μπανάνας στη διατροφή των παιδιών
Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τις μπανάνες; Οι ειδικοί απαντούν

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο νόστιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Και το καλύτερο; Τα παιδιά κάθε ηλικίας το λατρεύουν. Έχετε αναρωτηθεί όμως τι είναι αυτό που κάνει τις μπανάνες τόσο αγαπητές στα παιδιά; Οι ειδικοί απαντούν.

"Τα νήπια λατρεύουν τις μπανάνες γιατί είναι γλυκιές και μπορούν να τις πιάσουν με τα χέρια τους εύκολα." αναφέρει η παιδίατρος dr Sarah Schaffer στο Romper.com. Άλλος ένας λόγος είναι ότι τα παιδιά εξοικειώνονται με την υφή και τη γεύση της μπανάνας από την βρεφική τους ηλικία, με αποτέλεσμα να την προτιμούν και μεγαλώνοντας. Η μπανάνα συνεπώς συνδυάζει όλα όσα εκείνα αποζητά ένα παιδί σε ένα τρόφιμο: είναι νόστιμη, γλυκιά, μπορεί να τη μασήσει και να την κρατήσει εύκολα και είναι ένα φρούτο που έχει φάει ξανά και ξανά.

Δεν λατρεύουν όμως μόνο τα παιδιά τις μπανάνες, αλλά και οι γονείς. Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε πληθώρα συνταγών για σνακ ή υγιεινά γλυκάκια και επιπλέον είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που το παιδί χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

mpanana paidi 1

Τα οφέλη της μπανάνας στη διατροφή των παιδιών

Η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, μία ουσία που ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάορου στο αίμα.

Το συγκεκριμένο φρούτο έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Το κάλιο είναι επίσης απαραίτητο για την υγιή λειτουργία των νεφρών.

Πηγή: moms.com

DPG Network
Δείτε επίσης