Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι για να αξιοποιήσετε τις μπανανόφλουδες

  • Για να ωριμάσει το αβοκάντο
  • Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας
  • Λίπασμα για φυτά
  • Για να γυαλίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας
  • Για να ανακουφίσετε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιών
Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι για να αξιοποιήσετε τις μπανανόφλουδες

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, ενώ η γλυκιά γεύση της την καθιστά ένα από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών.

Συνήθως, όταν καθαρίζουμε μία μπανάνα, πετάμε τις μπανανόφλουδες στα σκουπίδια. Έχετε όμως σκεφτεί ότι ίσως μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και αυτές στην καθημερινότητά μας; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες μπανάνας παρακάτω.

Για να ωριμάσει το αβοκάντο

Τα αβοκάντο καταναλώνονται μόνο όταν είναι επαρκώς ώριμα. Μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας το άγουρο αβοκάντο σε μία χάρτινη σακούλα με μερικές φλούδες μπανάνας. Αφήστε το εκεί για 24 ώρες και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.

Για να γυαλίσετε τα ασημικά σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυαλίσετε τα ασημικά διακοσμητικά ή κοσμήματά σας. Αυτό όμως που ίσως δε γνωρίζατε είναι ότι εξίσου εντυπωσιακό και αποτελεσματικό είναι και το καθάρισμα με μπανανόλφουδες. Σε ένα μπολ βάλτε κομμένες φλούδες μπανάνας και λίγο νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο μείγμα και τρίψτε με αυτό τα ασημικά σας.

Λίπασμα για φυτά

Οι μπανανόφλουδες βιοδιασπώνται πολύ εύκολα και είναι ιδανικές για λίπασμα στα φυτά καθώς περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στα φυτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τις μπανανόφλουδες σε λεπτές λωρίδες και να τις θάψετε κονά στις ρίζες των φυτών σας.

Για να γυαλίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Με την εσωτερική πλευρά της μπανανόφλουδας, τρίψτε τα δερμάτινα παπούτσια σας και αμέσως θα λάψουν!

Για να ανακουφίσετε τη φαγούρα από το τσίμπημα κουνουπιών

Κόψτε ένα κομμάτι της μπανανόφλουδας και τρίψε το απαλά για μερικά δευτερόλεπτα στο σημείο που σας έχει τσιμπήσει το κουνούπι. Η φαγούρα θα σταματήσει αμέσως.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved